Nederlandse bedrijven blinken niet uit in e-commerce

Nederlandse bedrijven blinken niet uit in e-commerce

Nederlandse bedrijven blinken niet uit in e-commerce

Ik blijf me verbazen over de actualiteit van de onderzoeksrapporten die via het CBS beschikbaar worden gesteld. Vandaag komen ze met een onderzoek uit 2004 waaruit blijkt dat 14 procent van de Nederlandse bedrijven aan elektronische verkoop doet. Vergeleken met andere landen van de EU-15 is dat percentage niet hoog.

Zijn er geen actuelere cijfers over de Nederlandse markt beschikbaar?


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Uitblinken is toch gebonden aan kwaliteit en niet kwantiteit?

    De titel die ze aan hun 'onderzoek' hebben gegeven raakt in dat geval kant noch wal. Het feit dat 'slechts' 14% aan 'electronisch verkopen' doet (waaronder volgens mij ook telefonische verkoop a la Tell Sell valt) zegt volgens mij niets over de kwaliteit.

    geplaatst op
  • Tinus, beter zou inderdaad zijn geweest om ook naar omzet en tevredenheid te kijken. Die 14% slaat overigens wel degelijk op online verkopen (zie ook grafiek).

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.