Nederlanders hebben groot vertrouwen in de media

Nederlanders hebben groot vertrouwen in de media

De Nederlandse bevolking heeft een groot vertrouwen in de media. Althans, dat blijkt uit een onderzoek van dagblad Trouw, dat vandaag voor het eerst op tabloid-formaat verschijnt.  45,2% van de onder-vraagden zegt in het algemeen vertrouwen te hebben in de media (tv, radio, kranten), een derde zegt meestal vetrouwen te hebben en slechts 11,4% heeft geen vetrouwen in de media.

Belangrijkste informatiebron
Voor bijna de helft (49%) van de respondenten is de televisie de belangrijkste informatiebron, gevolgd door de krant (33%), internet (7,2%) en radio (6,8%).

Media en politiek
Als het om informatievoorziening gaat genieten de media (tv (84%), radio (76%) en schrijvende pers (72%)), een aanzienlijk groter vertrouwen dan de politiek (regering (43%), Tweede Kamer (43%), politieke partijen (24%)).

Bronnen:
http://www.trouw.nl
http://www.netwerk.tv/

Aardig om te lezen in dit verband is het gisteren verschenen persbericht van Edelman:
Europeanen geloven hun vrienden eerder dan de krant


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.