• Mobile
  wordt gesponsord door

Nederland loopt voorop met breedband

Nederland loopt voorop met breedband

In 2008 zal 44 procent van de Nederlandse huishoudens breedbandinternet hebben, zo voorspelt onderzoeksbureau Forrester.

Daarmee loopt Nederland, samen met de Scandinavische landen, voorop in Europa. “Er is sprake van een duidelijke noord-zuidtegenstelling, met een breedbandpenetratie in 2008 van 5 procent in Griekenland tot 45 procent in Noorwegen”, aldus analist Lars Godell van Forrester.

“Scandinavi? en Nederland lopen voorop. De Duitstalige landen, Belgi?, Finland en het Verenigd Koninkrijk komen op de tweede plaats, terwijl Zuid-Europa en Ierland achterblijven.”

Gemiddeld zal 30 procent van de Europese huishoudens in 2008 breedband hebben. In Nederland hebben in dat jaar 3,1 miljoen huishoudens (44 procent van het totaal) breedbandinternet, als we Forrester moeten geloven.

Van alle breedbandinternetaansluitingen zal over vijf jaar 71 procent adsl zijn. Het marktaandeel van de kabelbedrijven zal teruglopen van 53 procent in 2000 tot 22 procent in 2008. De telecombedrijven zullen de kabelaars verslaan vanwege hun betere financi?le positie, hun omvang en hun sterkere merk, denkt Forrester.

Bron:
http://www.webwereld.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Breedbandinternet maakt wereldwijd een enorme groei door. In de Verenigde Staten hebben ongeveer 39 miljoen mensen een breedbandaansluiting. Dat is circa 13 procent van alle inwoners. Het aantal huishoudens met een snelle internetverbinding nam de afgelopen tijd jaar op jaar met ongeveer de helft toe.

  Deze cijfers maakte onderzoeksbureau Nielsen// Netratings donderdag bekend. Het bureau verstaat onder breedband een internetverbinding via de kabel, DSL (bijvoorbeeld het voor consumenten bekende ADSL) en computernetwerken. Ondanks de grote groei in breedbandaansluitingen zijn er nog steeds twee keer zoveel 'smalbandaansluitingen', de tragere verbinding via het vaste telefonienetwerk.

  Eind mei bracht het bureau al cijfers over breedbandgebruik in Europa naar buiten. Het aantal mensen dat over breedband beschikte, bleek in een jaar (tussen april 2002 en april dit jaar) met 136 procent te zijn toegenomen. In Nederland hebben circa drie op de tien huishoudens een snelle internetverbinding. Dat komt neer op ongeveer 1,3 miljoen mensen.

  Volgens Nielsen// Netratings benutten breedbandgebruikers hun snelle verbindingen, meer dan andere internetters, veelal voor het downloaden van porno en muziek. Een smalbandaansluiting is namelijk vaak te traag om een groot bestand, zoals een liedje, binnen te halen.

  In de VS maken wekelijks ongeveer zes miljoen bezoekers per week gebruik van de muziekuitwisseldienst Kazaa. In Groot-Brittannië bezochten in april ongeveer 1,3 miljoen mensen de internetpagina waar illegaal muziek kan worden opgehaald.

  In de VS was het aantal bezoekers aan Kazaa begin juli circa 15 procent minder dan in de week daarvoor. Een vereniging van de grote platenmaatschappijen had namelijk aangekondigd actief mensen te gaan vervolgen die veel muziek illegaal downloaden.

  Bron:
  http://nu.nl/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.