• Mobile
    wordt gesponsord door

Nederland hoogste breedbandpenetratie in Europa

Nederland hoogste breedbandpenetratie in Europa

'Top ten' broadband countries by household penetration: 31 Dec 2004 - 30 Sept 2005 (bron: Point Topic)

In absolute aantallen heeft Groot-Brittanni? de meeste aansluitingen van Europa, per hoofd van de bevolking en per huishouden staat Nederland bovenaan.

Eind 2005 waren 9,8 miljoen huishoudens in Groot-Brittanni? aangesloten op een breedbandverbinding, zoals kabel of ADSL. Daarmee gaat het Frankrijk (9,7 miljoen aansluitingen) voorbij aldus voorspellingen van Point Topic. Het bureau baseert zijn voorspelling op de eerste drie kwartalen van 2005, waarin Frankrijk er 2,2 miljoen aansluitingen bijkreeg, en Groot-Brittanni? 2,8 miljoen. Duitsland staat in absolute aantallen op de derde plaats, met in totaal 8,4 miljoen aansluitingen.

Nederland heeft tot dusver de hoogste breedbandpenetratie van Europa. Volgens het onderzoeksbureau had in september 2005 54,1 procent van alle Nederlandse huishoudens een breedbandaansluiting. Wereldwijd staat het daarmee op de zesde plaats achter landen als Zuid Korea, Hong Kong, Israel, Taiwan en Singapore.

Via: Elsevier


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.