Nationale vacaturebank beste carri?resite

Nationale vacaturebank beste carri?resite

Twee van de drie internetgebruikers tussen de 18 en de 40 jaar bezoeken wel eens een carri?re-site, een kwart heeft er daadwerkelijk ook een gebruikt. OpinionBar deed een vergelijkend gebruikersonderzoek naar 7 grote carri?re-sites: Intermediair.nl, Jobnews.nl, JobTrack.nl, Monsterboard.nl, NationaleVacaturebank.nl, StepStone.nl, en WerkenBijdeOverheid.nl.

Bij Monsterboard.nl hebben de meeste OpinionBar deelnemers aangegeven een geschikte vacature gevonden te hebben: 52% zegt ??n of meerdere vacatures te hebben gevonden op de website. Jobnews.nl is een goede tweede met 50%. Op Jobtrack.nl bleken de OpinionBar panelleden de meeste moeite te hebben met het vinden van geschikte vacatures op de website (34% geslaagd). Alleen voor Werken bij de Overheid lag het slagingspercentage nog lager, maar dit komt door het specifieke vacatureaanbod.

Deze slagingspercentages zeggen echter weinig over de waardering die u allen heeft voor de site. Als we puur afgaan op het algemene oordeel van de deelnemers dan vinden we Monsterboard in de staart van de ranglijst terug met 58% ‘goed’ of ‘zeer goed’; alleen Stepstone scoort lager met 50%. De Nationale Vacaturebank komt als beste uit de bus met 79%, op de voet gevolgd door JobNews met 78%. Ook wat betreft herbezoek intentie, intentie tot aanbevelen en toekomstig gebruik van deze website voor het zoeken naar vacatures scoort de Nationale Vacaturebank het best.

Bron:
OpinionBar Newsflash Juni 2003


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.