Na Marktplaats ook Ricardo verkocht aan eBay?

15 november 2004, 10:02

Hyped: Na de spectaculaire verkoop van Marktplaats aan eBay lijkt het erop dat ook veilingsite QXL Ricardo (in Nederland bekend als Ricardo.nl) verkocht gaat worden. De bestuursvoorzitter bevestigde vrijdag dat er onderhandeld wordt met een potentiele koper, nadat er geruchten hierover ontstonden in de markt. Direct daarop schoot de beurskeurs omhoog. Volgens geruchten zou eBay de mogelijke koper zijn.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  at

  Inmiddels even wat info opgehaald. Het is Trader.com die het bod heeft gedaan op Ricardo….

  Geen commentaar betekend meestal dat je goed zit.


  15 november 2004 om 14:26
  at

  Zou hype ook venturo.web-log.nl lezen?

  Volgens geruchten zou eBay of Trader.com de mogelijke kopers zijn. Ten opzichte van de 225 miljoen die betaald is voor marktplaats, is de 10 miljoen voor QXL natuurlijk een lachertje. Juist daarom zou Trader.com geinteresseerd zijn. Als eBay ook QXL in handen krijgt, lijkt Europa ook vergeven aan eBay.


  16 november 2004 om 14:40
  Johan

  Misschien vergis ik me, maar er staat op hyped.nl gewoon een link naar dit artikel. Of is die er pas net bijgezet? OVerigens ben ik het volledig met Marco eens dat met name grote nieuwssites er een gewoonte van maken om nieuws van “kleintjes” te halen en deze als eigen werk te publiceren. Zo zag ik een artikel over de borsten van Georgina op de telegraaf daarnet, wat volgens mij van mediafact komt. Ook berichten van hyped en andere logs kom ik regelmatig een dag later tegen op andere sites zonder bronvermelding.


  16 november 2004 om 15:20
  at

  Marco, het is wel netjes denk dat je zoiets vermeld. Trader was nog niet in het nieuws geweest. Thats my point. Als het bij jullie zou hebben gestaan of bij Planet zou dat wel vermeld worden toch?


  16 november 2004 om 15:47
  media

  Helemaal mee eens Albert. Merk alleen steeds vaker dat met name de ’traditionele’ nieuwssites wel eens ‘vergeten’ wat de bron is van hun nieuws. Verwijzen naar weblogs lijkt niet te mogen.


  16 november 2004 om 15:58
  Paul

  Over kopieren gesproken. Moet je het artikel op emerce waarin wordt gesproken over de mogelijke verkoop van QXL eens lezen. Vrijwel letterlijk gekopieerd van hyped en mediafact. Uiteraard zonder bronvermelding…

  Waarom doet nou niemand daar eens iets aan?


  17 november 2004 om 00:06
  cellspace

  Eh! Wie leest er nog op websites? 🙂 Soms, heel soms kom ik nog wel eens op een website om een link voor een blog post te verifiëren en daar blijft het bij: voor de rest gebruik ik een newsreader 😉


  17 november 2004 om 04:50
  media

  Helemaal mee eens cellspace; bezoek zelf ook steeds minder websites!

  Btw, zag net je suggesties binnenkomen (waarvoor dank). Moet nu rijden maar pak deze vanavond zeker op!


  17 november 2004 om 05:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!