myGoogle: je persoonlijke startpagina

myGoogle: je persoonlijke startpagina
, Carl Mangold

image

 

Google lanceert één dezer dagen ‘myGoogle’; je persoonlijke startpagina.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Een meesterzet, mits goed uitgevoerd. Dat wil zeggen: lichte, snel ladende pagina met het laatste nieuws dat je wilt zien en alleen die zaken die je nodig hebt. Als het ook nog eens Nederlandstalig wordt gebracht kan startpagina.nl zijn wonden vast gaan likken.

  geplaatst op
 • Het werkt best leuk, al is het aantal functies is op dit moment nog beperkt.

  De 'standaard' homepage van Google was sinds kort al aangevuld met m'n google account rechtsboven. (Voor Gmail en SearchHistory) En nu heb ik dus direct onder de zoekbox extra kopjes met onder andere de onderwerpen van de laatste 5 mails uit Gmail en het laatste BBC en Google nieuws. Helaas levert mijn Groningse postcode nog geen weerbericht op, het Groningse weer is "temporarily unavailable." Lekker is dat... ;)

  Erg makkelijk dat je de verschillende elementen door middel van drag and drop kunt rangschikken naar keuze.

  Als er nu ook een boxje beschikbaar komt waarin ik bijvoorbeeld de laatste 5 titels uit de RSS feed van Marketingfacts kan zien, ben ik helemaal blij. :)

  Kennen jullie deze trouwens nog? My personal internet page

  geplaatst op
 • Yeps, en varianten daarop. Doet me denken aan de mooie discussies over MyBegin in de nieuwsgroep nl.internet.www.ontwerp van jaren geleden: Google Groups Ik zie dat die site nog steeds bestaat overigens. Met de komt van de Google Startpagina zal het voor dit soort half-professionele initiatieven moeilijk overeind blijven denk ik.

  geplaatst op
 • Ik mis inderdaad de mogelijkheid een aantal eigen RSS-feeds op te nemen, dat had er toch eigenlijk meteen in moeten zitten.

  Die drag/drop feature zie je steeds en steeds meer. Ik geloof dat backbase één van de eerste partijen was.

  geplaatst op
 • Het werkt al een tijdje
  http://www.google.com/ig/

  geplaatst op
 • Ah, dat zie ik nu pas. Dat valt me vies tegen bij nader inzien. Google is nog heel wat werk aan de winkel want dit is echt drie keer niks. Het is niet lokaal en het is nauwelijks customizable. Kan startpagina toch weer rustig ademhalen.

  geplaatst op
 • Het zou op zich niet zo moeilijk moeten zijn om wat extra opties toe te voegen zodat je zelf je 'bookmarks' hierin kunt zetten (wellicht importeren?) en bijvoorbeeld je favoriete RSS feeds kunt toevoegen. Het lijkt me dan ook dat die opties binnenkort wel zullen volgen. Het is natuurlijk wel een bèta versie.

  Aan de andere kant verwacht je óók van een bèta wel enige kwaliteit. Yahoo deed het zelfde met Yahoo! 360. Dat is op zich best een grappig concept, maar veel te vroeg gelanceerd.

  Misschien beschikt Google over informatie dat andere partijen aan hetzelfde werken en willen ze perse eerder releasen.

  geplaatst op
 • Ik vind de communicatiewaarde wel erg laag. Ben benieuwd of dat wel aanslaat tegenwoordig, want we willen toch contact hebben met alles en iedereen. RSS zou dus een logische toevoeging zijn denk ik.

  geplaatst op
 • Laten ze ook kijken naar kantoormedewerkers. Toon de datum. Toon het weeknummer. Laat mensen de belangrijkste interne telefoonnummers invoeren, dat soort zaken.

  Ik ben heel benieuwd of ze met de customizability die er ongetwijfeld aan gaat komen, de juiste balans weten te vinden tussen eenvoud en mogelijkheden. Bijna alle startpagina-achtige initiatieven zoals mypip, mybegin etc etc hebben een veel te langdurige, complexe startfase. Dat gaat nooit werken.

  geplaatst op
 • Op dit moment is alleen de G-mail optie handig

  geplaatst op
 • Ik lees net op Webwereld dat de integratie met RSS er binnen 2 maanden moet zijn. Ik ben benieuwd...

  geplaatst op
 • Waarom blijven ze niet gewoon waar ze goed in zijn? pagina met 1 searchbox en twee knoppen. Punt. Niets meer niets minder. Waarom nu weer dat hele portalgedoe? Yahoo, Altavista, noem ze maar op, allemaal zijn ze begonnen met deze onzin en allemaal hebben ze verloren. Ik verwacht dat dit het begin van het einde gaat zijn voor Google...Laat de concurrent maar opstaan!

  geplaatst op
 • Zoals hier al eerder gezegd wordt is de portal een KEUZE, geen ommezwaai. Op Webwereld wordt ook al gekopt dat Google hun simplicity over boord gooit, maar daar klopt simpelweg niks van. Gebruikers kunnen zelf kiezen of ze iets willen veranderen. Zo niet, dan niet. Simple as that...

  geplaatst op
 • Eigen gebruik leert dat netgebruik elke keer anders is. En je start het liefst meteen waar je wezen wilt. Net als bookmarks, voor de grootgebruiker kost het teveel tijd. Niet 2 maar 3 knoppen zou ideaal zijn. De 3e knop is dan voor alle andere opties.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.