MSN messenger als wapen in de ‘Search War’

MSN messenger als wapen in de ‘Search War’
,

MSN messenger als wapen in de 'Search War'

Vanochtend wou ik inloggen op mijn (zakelijke) MSN messenger account waarna ik werd verplicht een update te installeren. Voorheen kreeg ik wel eens een update die je weg kon klikken, maar deze was vereist; geen update, geen messenger. Nieuwe features kon ik niet ontdekken (nu ben ik ook geen MSN-crack). Maar in het derde installatiescherm werd het mij duidelijk waarom deze update noodzakelijk en verplicht was. De opties ‘MSN Zoeken als homepage instellen’ en ‘MSN Toolbar installeren’ stonden reeds aangevinkt.

De ‘Search War’ is echt begonnen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Dit is al tijden zo en deze update is verplicht wegens een enorm veiligheidslek waardoor MSN er aantal dagen geleden bijna 6 uur heeft uitgelegen.

  geplaatst op
 • Het is zeker slim gedaan door microsoft msn. Menig tiener laat alles standaard aan staan denk ik.
  Het doet me een beetje denken aan die overzichten van de internet pagina´s met de meeste bezoekers. Daar stond msn toen boven aan. Dat had alleen niks met echte bezoekers te maken, msn stond gewoon standaard als startpagina ingesteld op windows pc's.

  Kijk nu ook even naar het gevecht tussen startpagina.nl en microsoft met hun antispyware programma. Dat lijkt ook niet echt op een toevalligheid.

  geplaatst op
 • Ben ik nu de enige die MSN Messenger bagger vindt en eigenlijk weer verlang naar good old ICQ? De koppelingen naar andere MSN-diensten beginnen me de keel uit te hangen en de flexibiliteit binnen MSN is dramatisch. Zo kan ik bijvoorbeeld niet eens de namen in mijn lijst veranderen. Er staan een aantal nicknames in mijn lijst van wie ik niet meer weet wie het ook al weer zijn.

  geplaatst op
 • Wat ik al zei, ben geen echte MSN freak.

  Daarnaast blijft het een zeer sterk wapen van Micorsoft. Bijna de gehele jongeren generatie heeft MSN geinstalleerd om zijn/haar pc. Dit is de "doorklik" generatie. Niet lezen gewoon klikken. Reken maar uit op hoeveel computers sinds deze update de Toolbar van MSN staat.

  En naar mijn weten is dit de eerste keer dat niet MSN als homepage wordt ingesteld, maar MSN zoeken. En dat daarnaast ook als eerste de toolbar erbij zit.

  geplaatst op
 • @Marco,
  probeer MSNPlus eens. Dan heb je heel wat meer flexibiliteit, waaronder al die irritante tabs verwijderen, en namen van buddy's veranderen.

  geplaatst op
 • ja, pas je dan wel even op dat je niet het extragratis advertentie/spyware programma mywebsearch installeert? (die met de update niet eens uit te schakelen is...

  geplaatst op
 • hmm.. dit is niets nieuws toch?.. wordt ook altijd gedaan bij registraties en weet ik veel wat. Staan de boxjes dat je je aanmeld voor nieuwsbrieven en andere spam ook standaard aangevinkt.

  geplaatst op
 • Precies, gewoon goed opletten.

  is dit trouwens geen koppelverkoop? als ik eigenaar van de google-toolbar was zou ik er wel een punt van maken...

  geplaatst op
 • Zal een wel heel klein puntje worden. Ten eerste wordt er niks verkocht, ten tweede wordt de gebruiker niks opgedrongen: hij heeft zelf de keuze.

  geplaatst op
 • Ik moest van versie 6.2 upgraden naar... versie 6.2!? Dat geloof je toch niet?
  Terwijl er al een 7.0 uit is (of is dat nog steeds beta-versie?)

  geplaatst op
 • maar door het vinkje al aan te vinken wordt de keuze al voor de consument gemaakt.
  Echte keuze is als de klant zelf dat vinkje aan moet zetten.

  geplaatst op
 • Hoe kun je nou 2 verschillende startpagina's instellen? ;)

  geplaatst op
 • @Gert: dubbele opt out ;)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.