MS werkt aan computer voor analfabeten

2 maart 2006, 14:28

Goed nieuws voor iedereen die van strips houdt of gewoon écht niet kan lezen: Microsoft werkt aan een computer voor analfabeten. Het onderzoekscentrum van de softwarereus in India probeert daar ongeschoolde vrouwen achter de PC te krijgen, een niet eenvoudige taak zo ontdekten de onderzoekers.

Eerst kwamen ze erachter dat de meeste ongeschoolde vrouwen geen PC hadden, goh, wat een verrassing. Maar ook de gratis PC snapten de vrouwen in eerste instantie niet. “If you go to them and say, ‘I’ll give you a PC,’ they have no clue what the hell you are talking about,” aldus een van de onderzoekers. Ook niet verwonderlijk als je er nog nooit een gezien hebt. Pas na het tonen van video’s werd het duidelijk dat je toch wel wat met een PC kunt…

Het gebruik van plaatjes leverde ook al problemen op. Zo werd aan vrouwen die werk zochten, volgens het artikel in de USA Today, een foto van de vuile vaat vertoond. De vrouwen snapten dat er afgewassen moest worden, maar niet dat er een baan als afwassser vacant was. Met het tonen van tekenfilmpjes of strips werd het wel duidelijk.

Waarom de dames nou perse een PC moesten hebben en niet gewoon een TV, is mij niet geheel duidelijk, maar het is in ieder geval goed dat Microsoft ook in de wat minder ontwikkelde landen aan de slag gaat met dit soort initiatieven.

Barry Kampstra
Managing director bij Daisycon

Barry Kampstra is één van de drie oprichters van Daisycon. Daisycon is in Nederland actief op het gebied van Cost-per-Click, Cost-per-Lead en Cost-per-Sale online marketing. Met ruim 30.000 aangesloten publishers mag Daisycon zich met recht marktleider op het gebied van performance based online marketing noemen. Zie ook LinkedIn.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!