Mobiele TV rukt verder op

Mobiele TV rukt verder op

Frankrijks grootste telecomprovider Orange (bijna 22 miljoen abonnees) heeft gisteren een overeenkomst bekend gemaakt met de Canal+ Group. Het betreft de levering van een filmportfolio met meer dan 200 titels, geschikt gemaakt voor de ontsluiting over mobiele applicaties. Voor een paar euro per dag kan de Orange abonnee beschikken over deze videotheek.

Orange’s marketing directeur Julien Billot is z??r optimistisch. Hij geloofd dat de markt voor 3G telefonie, nodig voor de ontvangst van deze kwaliteit bewegende beelden, mede door deze ontwikkelingen aan los aan het komen is.

Onderzoeksbureau Strategy Analytics heeft vastgesteld dat de waarde van de markt voor mobiele content wereldwijd in 2008 meer dan 70 miljard dollar zal bedragen. Streaming content zal daar met 5.9 miljard dollar fors deel van uit maken. De groei in het aantal telefoontjes dat deze vorm van content kan ontvangen is evenredig groot, van 65 miljoen in 2004 tot ruim 700 miljoen in 2008.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • 'Hij geloofd'... Ik, maar dat is natuurlijk persoonlijk, denk dat hij gelooft...

    geplaatst op
  • eMarketer heeft een aantal interessante cijfers over de markt voor mobiele data in Japan. Onderzoeksbureau Strategy Analytics schat dat de Japanse consument in 2010 ca. 28 miljard dollar uitgeeft aan mobiele data producten (tegen ca. 17 miljard dollar in 2005). Volgens cijfers van de Japansse Telecommunications Carriers Association (TCA) telt Japan op dit moment 76,2 miljoen gebuikers van mobiele data (oftewel ca. 225 dollar/jaar per gebruiker).

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.