Microsoft wil televisie via internet protocol aanbieden

12 oktober 2003, 09:30

Met de nieuwe technologie IPTV zou het mogelijk zijn voor internetaanbieders en kabelmaatschappijen om geavanceerde videodiensten te bieden zoals films op aanvraag. Achter het plan zit een oude bekende: Microsoft. Het softwarebedrijf zet daarmee zijn zoektocht naar nieuwe markten voor Windows Media verder.

Geplande mogelijkheden zijn interactieve programmeergidsen met ge?ntegreerde video, onmiddellijke kanaal wisseling en meervoudig beeld in beeld mogelijkheid op standaard TV’s. The technologie zal high-definition TV (HDTV), volgende-generatie digitale video-opname en films op aanvraag ondersteunen.

Het initiatief maakt gebruik van Windows Media Series 9-videocompressie om effici?nter video en geavanceerde diensten over telefoon- en kabellijnen te zenden. Het product verschilt van de Microsoft TV Foundation software die eerder dit jaar voorgesteld werd. Die biedt dezelfde mogelijkheden maar maakt gebruik van MPEG-2 compressie.

Het hele project zit nog in een testfase en wordt wereldwijd al door enkele telecommunicatiebedrijven getest.

Bron:

http://www.zdnet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!