• Mobile
  wordt gesponsord door

Microsoft patenteert iPod menu-interface

Microsoft patenteert iPod menu-interface
, Carl Mangold

In een land waarin patenten belangrijker zijn dan uitvindingen is treuzelen levensgevaarlijk…

Volgens AppleInsider heeft het United States Patent and Trademark Office Apple’s patentaanvraag afgelopen dinsdag definitief afgewezen, en aan Microsoft’s John Platt toegekend. John Platt diende zijn aanvraag acht maanden na het op de markt komen van de eerste iPod in; Apple’s Jeff Robin deed dat nog eens vijf maanden later.


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Krankzinnig.

  geplaatst op
 • Heeft er iemand al een patent op het aan-knopje van de pc? Anders ga ik het NU aanvragen :-)

  geplaatst op
 • Ja heb ik al :-D

  Wat een kwajongens!

  geplaatst op
 • Mooi is dat, intellectuele eigendom stelen :p Dat hele patenten gedoe mbt software moet op de helling...

  geplaatst op
 • 't is natuurlijk een gebrek aan visie bij apple en een overschot aan visie bij microsoft...

  geplaatst op
 • @Roy, dus de gemmiddelde crimineel loopt over van visie en de brave huisvader mist visie? Ik mag hopen dat dit kan worden aangevochten, gezien het overduidelijk is dat MS geen recht heeft op het intellectuele eigendom van die interface. Waarbij ik met toch al afvraag: een patent op een interface? Een bediening met knopjes? T 'is te gek voor woorden.

  geplaatst op
 • @eijkb: Het lijkt me niet meer dan normaal, zolang er patenten zijn op bepaalde dingen (meer dan 1 product per sessie verkopen bijvoorbeeld) dan is het noodzakelijk dat als je gelooft in je eigen product dat je hiervan een patent neemt.

  Apple vond het schijnbaar niet nodig om deze vorm van menu's vast te leggen (doet overigens weinig onder voor windows CE en de windowsstartknop, maar goed dat is een ander verhaal) en windows zag de potentie hier wel van in. Heeft helemaal niets met diefstal te maken, maar met common sense.

  geplaatst op
 • Producent A ontwikkeld een produkt.
  Producent B patenteert die uitvinding.

  Producent A kan gaan betalen aan B voor zijn eigen produkt of moet het produkt aanpassen zodat het geen inbreuk maakt op het 'intellectuele eigendom'....

  ...Common Sense?

  Het idee achter een patent is best oke, de uitvoering zoals je nu bemerkt in oa. de ICT en farmaceutische industrie is gewoon geldklopperij. Het maximaal rendement halen uit een produkt en de concurrent het nakijken geven, op alle mogelijke manieren. Kijk bv. naar het aidsprobleem* in Afrika: dat had al veel eerder aangepakt of ingedamd kunnen worden waren er die patenten niet geweest op de zogenaamde aidsremmers. Natuurlijk vind ik dat een ontwikkelaar mag cashen, maar momenteel is het gewoon uitbuiterij.

  (* Aan de stelling mbt Aids zitten veel haken en ogen, weet ik, maar even cru een voorbeeld stellen.)

  geplaatst op
 • tsja, de vraag is waarom producent A niet gewoon het product gepatenteerd heeft (en het is raar dat het toegekend word aan producent B maar goed, dat is aan de rechter lijkt me.)

  Maar het is wel gewoon 100% eigen schuld.

  geplaatst op
 • Volgens mij zien de meeste (hier) het patentenrecht als cash cow?

  geplaatst op
 • ik zie het als een manier om je investering terug te verdienen. innovatie word zodoende beloond.

  geplaatst op
 • Zowel met Apple als MS hoeven we geen medelijden te hebben. Ze zijn allebij even hoerig in het misbruiken van het patentrecht. Vind het wel een stunt (als het al waar is).

  geplaatst op
 • Lijkt me sterk dit. Zou niet kunnen worden toegekend, want is een geval van 'prior art'.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.