‘Microsoft heeft idee internettoilet gestolen’

13 mei 2003, 07:03

Een man beschuldigt Microsoft ervan dat het bedrijf zijn idee voor een internettoilet, de iLoo, heeft ‘geleend’.

Kan Microsoft dan helemaal niets zelf? Het besturingssysteem had Microsoft al afgekeken van Apple, net zoals de muis. En nu blijkt het idee van het toilet met internettoegang, de iLoo, ook weer niet origineel.

Begin mei kondigde Microsoft zijn iLoo aan: een wc met een flat-screen, draadloos toetsenbord en breedbandinternettoegang. De wc zal deze zomer worden neergezet op diverse popfestivals in Engeland.

De Brit Andrew Cubitt claimt echter dat hij al jaren geleden met het concept voor internet op de wc kwam, zo meldt The Inquirer. Sterker nog: zijn ontwerp is te zien geweest op diverse beurzen, laatstelijk nog op de Ideal Home Show in Londen.

“Mijn wc doet precies hetzelfde als wat het ontwerp van Microsoft moet doen”, aldus Cubitt tegenover The Inquirer. “Het verschil is dat mijn toilet informatie op het wc-papier printte en dat het toetsenbord in mijn ontwerp om redenen van hygi?ne ontbrak.”

“Dit is het zoveelste voorbeeld van de monopolisering van Microsoft. Ze kopi?ren de idee?n van een ander en de kleine man wordt weer de dupe.”

Overigens is het ook nog maar de vraag of Cubitt zelf eigenlijk wel zo origineel was. Het concept van internettoegang op de wc is namelijk allesbehalve nieuw, zo kan WebWereld onthullen. In het in Utrecht gevestigde Media Plaza hadden ze al jaren geleden een internetterminal op het toilet, zoals deze foto’s van SmallZine aantonen.

Bron: Webwereld.nl 12 mei 2003

Categorie
Tags

2 Reacties

  basverkes

  Het verplaatsbare toilet met snelle internetverbinding dat de Amerikaanse softwarefabrikant Microsoft vorige week presenteerde aan de pers, blijkt een grap te zijn. Een woordvoerder van het concern heeft dit dinsdag toegegeven.


  14 mei 2003 om 07:58
  media

  Internettoilet, wel of geen grap?

  Is het internettoilet van Microsoft nu wel of geen grap. Microsoft en MSN lijken het zelf niet meer te weten en stapelen blunder op blunder.

  Twee weken geleden kondigde MSN Engeland een WC met internettoegang en surround-geluid aan die tijdens grote evenementen ingezet zou worden. Begin deze week claimde de Brit Andrew Cubitt dat Microsoft het idee van zijn WC met internettoegang had gestolen. Een dag later volgende er een verklaring van MSN dat het (in mei verstuurde) persbericht een 1-april grap was.

  Tot verbazing van iedereen komt er een dag later weer een andere verklaring waarin MSN Engeland zegt dat de iLoo toch een serieus project is. Na de aankondiging is echter vanuit het hoofdkantoor van Microsoft een veto gekomen over het digitale toilet. Microsoft was kennelijk bang zich belachelijk te maken met de iLoo, iets wat ze nu ook aardig lijkt te lukken.

  Bron:

  Nieuwsbrief Digitale Revolutie, DigiZine 228


  14 mei 2003 om 12:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!