Microsoft bood 10 miljard voor Google

Microsoft bood 10 miljard voor Google

Anthony Perkins (ex-Red Herring) is van plan een boek te schrijven over Google, dat nog voor de IPO zou moeten verschijnen. Volgens Perkins’ bronnen heeft Microsoft 10 miljard dollar geboden voor Google, maar heeft het zoekbedrijf dat bod afgeslagen. Perkins moedigt lezers van zijn website AlwaysOn aan om hem te tippen met inside informatie over Google. Tipgevers van informatie die uiteindelijk in het boek belandt, zullen als ‘contributing editors’ in het boek vermeld worden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Het borrelt tussen Microsoft en Google

  Enkele maanden geleden probeerde Microsoft zoekmachine Google over te nemen. Die acquisitie ging niet door, maar de twee denken wel verder over een samenwerkingsverband. Bronnen binnen de twee bedrijven vertelden dit aan USA Today, maar officieel geven Microsoft en Google niet thuis. Google maakt zich liever klaar voor een beursgang. Het bedrijf zou een marktwaarde hebben van minstens 15 miljard dollar.

  Zoekmachines blijven het goed doen, ondanks de economische neergang. Volgen onderzoeksbureau Nielsen/Netratings betrof bij zes van de tien meest bezochte websites in september jongsleden het de site van een zoekmachine. Met concurrent Yahoo gaat het ook niet slecht. De zoekmachine kocht eerder dit jaar de zoekmachinebedrijven Overture en Inktomi en ziet dat meteen terug in een stijging van de advertentie-inkomsten in het derde kwartaal van dit jaar, met 48 procent tot 245 miljoen dollar.

  Microsoft’s zoekmachine en portal MSN telde in het eerste half jaar van dit jaar een verlies van 299 miljoen dollar. Het bedrijf dacht het verlies op te lossen door de overname van een succesvolle zoekmachine, maar denkt nu aan verdere ontwikkeling van de eigen zoekmachineprogramma’s, wellicht met behulp van Google. Daarnaast ontwikkelt Microsoft voor het nieuwe Windowsbesturingssysteem een zoekmachine, waarmee men kan zoeken in word-documenten, spreadsheets en –email. Het nieuwe systeem wordt in 2005 verwacht.

  Bron:
  http://www.adformatie.nl/adfoweb/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.