• Mobile
    wordt gesponsord door

Michiel Frackers (Jaunt VR): “In de komende 5 jaar zijn 4 miljard telefoons geschikt voor VR”

Michiel Frackers (Jaunt VR): “In de komende 5 jaar zijn 4 miljard telefoons geschikt voor VR”

Michiel is een internetondernemer van het eerste uur. In 1993 begon hij met de eerste plannen voor het latere Planet Internet, een van de eerste internetproviders van Nederland. Zijn cv kent daarna vele ondernemingen en initiatieven, waaronder Bitmagic, Small Media Group en 925. Vandaag de dag heeft VR Michiel gegrepen. Als het aan Michiel Frackers ligt, heeft virtual reality de toekomst en zullen radio, tv en internet plaatsmaken voor 3D-simulaties. Zijn bedrijf Jaunt Virtual Reality maakt een 3D virtuele realiteit in HD.

Virtual Reality moet in de toekomst niet meer van echt te onderscheiden zijn. Frackers gelooft zo heilig in de techniek dat hij "voor het eerst in jaren weer voor een baas werkt." Jaunt Virtual Reality maakt driedimensionale virtuele realiteit in HD. "Geen moeilijke grote brillen, maar met behulp van je mobiele telefoon."

Er komen in de komende vijf jaar vier miljard mobiele telefoons op de markt die geschikt zijn voor de technologie. Een enorme markt. "Kinderen vanaf drie jaar oud tot demente bejaarden" kunnen er mee in een andere wereld stappen. Jaunt VR wil volgens Frackers "de Netflix van VR worden", het gaat om de productie van content. Maar om dat goed te doen moest eerst een speciale camera worden ontwikkeld en software om alle beelden aan elkaar te breien. 

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.