MetrixLab neemt 2C Usability over

MetrixLab neemt 2C Usability over

Internationaal onderzoeksbureau MetrixLab heeft deze week 2C Usability overgenomen. 2C usability zal onderdeel worden van de E-business Performance Research-afdeling van MetrixLab. De oprichters van 2C, Wouter van den Berg en Bastiaan Klooster, gaan dit bedrijfsonderdeel leiden (persbericht).

De CEO van MetrixLab, Han de Groot, zegt in het uitgegane persbericht: ‘Usability wordt een steeds belangrijker onderdeel van online marketing. Het budget dat besteed wordt aan usability neemt de komende jaren alleen maar toe. Een voorzichtige schatting laat zien dat alleen al in Europa het komende jaar meer dan 300 miljoen euro aan usability onderzoek wordt uitgegeven. Alleen al in de UK, een van de belangrijke markten van MetrixLab, geeft 72 procent van de bedrijven aan van plan te zijn de usability budgetten te gaan verhogen in de komende 12 maanden.’

Deze trends zijn voor MetrixLab een belangrijke reden geweest voor de overname. Als het goed is maakt 2C zich al snel ten gelde. De Groot: ‘Eén van de zaken waarin de kennis van MetrixLab en 2C Usability in de komende tijd duidelijk naar voren gaat komen, is de lancering van een zeer innovatieve online usability test. Dit maakt het mogelijk gebruikers op afstand te testen, op hun eigen pc in hun eigen omgeving.’

Metrixlab, met kantoren in Rotterdam en Utrecht, is naast Nederland ook actief in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. Emerce schrijft: ‘Of het bedrijf actief op zoek is naar lokale usability-specialisten voor overname, houdt De Groot voor zich.’ Ook een overnamebedrag is niet bekend.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Han en Thijs,

    Gefeliciteerd met deze stap !

    Lijkt mij een logische en sterke aanvulling.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.