MegaJobs vraagt geld voor plaatsen van vacatures

MegaJobs vraagt geld voor plaatsen van vacatures

Vacaturesite MegaJobs vraagt voortaan geld voor het plaatsen van vacatures. Waar het plaatsen van vacatures voorheen gratis was, moet nu 75 euro worden betaald. De tarieven kunnen dalen tot 20 euro per vacature wanneer men er een grote hoeveelheid plaatst.

De actie is opmerkelijk, omdat MegaJobs onlangs aangaf nog helemaal niet bezig te zijn met een betaalmodel. “Vooralsnog willen we vooral bereik genereren. Als er in een later stadium al geld wordt gevraagd, dan zal het om bedragen gaan die aanzienlijk lager liggen dan bij de concurrentie.”, liet directeur Arjan van ‘t Hof weten aan Marketingfacts.

Met het verdwijnen van de betalende vacatures mist MegaJobs een krachtig voordeel ten opzichte van de concurrentie. Ook zal de zelf-indexerende crawler, de vacature-zoekrobot die vooral in het begin verantwoordelijk was voor het grote aantal vacatures, niet meer ingezet kunnen worden. MegaJobs lijkt zich echter de overgang naar de betaalde vacatures te kunnen veroorloven. Het is de eerste vacaturesite die meer dan 30.000 Nederlandse vacatures vermeldt, en het laat de concurrentie daarmee ver achter zich.

Naast de overgang naar betaalde vacatures komt MegaJobs met mogelijkheden voor webmasters. Zij kunnen vacatures op hun website vermelden en klanten overhalen om vacatures te plaatsen bij MegaJobs. In het laatste geval ontvangen zij een commissie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 21 reacties op dit artikel

 • Mijn verwachting is dat MJ nu als een pudding in elkaar zakt qua aantal vacatures. nationalevacaturebank ging pas na 1,5 jaar geld vragen voor hun diensten. Dit deden ze op een moment dat ze al een redelijk sterke marktpositie hadden.

  geplaatst op
 • de mogelijkheden voor webmaster is overigens iets wat ernst snijder van jobbingmall al geringe tijd aanbied. Iets wat zich nog niet echt bewezen heeft overigens.

  geplaatst op
 • Leuk dat MJ de meeste vacatures heeft. Minder leuk dat een substantieel gedeelte van deze vacatures niet bepaald actueel is. Ik kom vacatures tegen van november vorig jaar(!) Zo kan ik ook het hoogste aantal vacatures krijgen.

  geplaatst op
 • Ha, de anoniemen roeren zich weer! Leuk jongens, dat jullie ook weer commentaar leveren. Nu graag met masker af.

  Of MegaJobs als een pudding inzakt, zal blijken. Ik geloof daar absoluut niets van, maar da's mijn woord tegen dat van Anonymus.  Ons partnerprogramma loopt voorspoedig, hartelijk dank!

  Dat een substantieel gedeelte verouderd zou zijn, is absolute nonsense waar het gaat om de Nederlandse vacatures. Dat betekent overigens niet dat er niet bedrijven zijn die bepaalde vacatures doorlopend hebben open staan. Dat maakt een geruime tijd geleden geplaatste vacature niet verouderd. Dit speelt overigens bij alle vacaturesites.  Dat er bij de vacatures buiten Nederland nogal wat oudere voorkomen, ontken ik niet. Oorzaak is een technisch probleem 'aan de andere kant', op te lossen voordat wij onze crawls daar weer op los laten. Wordt nu hard aan gewerkt. Overigens baseren wij onze claim Nederlands grootste vacaturebank te zijn, louter op onze ruim 30.000 actuele Nederlandse vacatures.
  Op dit moment hebben we 30.647 Nederlandse vacatures. Vind jij er 647 die niet bestaan, tracteer ik zeer riant, maar klopt onze claim van 'meeste vacatures' nog steeds.

  geplaatst op
 • eric, op het moment dat jullie vacatures van andere sites afplukken, hoe kun je dan actualiteit waarborgen??? De meeste vacatures op bedrijven sites zijn alles behalve actueel.

  En waarom ben ik anoniem??? Mijn naam is toch echt Erik hoor!

  geplaatst op
 • En nu MJ geld vraagt voor haar dienstverlening, verdwijnen dan ook alle vacatures met het schaartje erbij?

  geplaatst op
 • O.K. 'Erik', graag je volledige naam, emailadres (hé, hotmail...tsja..) en liefst ook je professionele achtergrond.

  geplaatst op
 • Ik begrijp dat partnerprogramma van jullie niet, Eric. Mensen kunnen vacatures tonen op hun eigen site, en daarbij staat een link waarmee bezoekers een vacature kunnen plaatsen op MegaJobs? Is dat niet een beetje hetzelfde als folderen bij de uitgang van de boekhandel met een telefoonnummer dat klanten kunnen bellen als ze zelf een boek willen verkopen? Het zal vast wel wat opleveren, maar zijn er geen efficiëntere methoden te bedenken om via partnerprogramma's je doelgroep - klanten - te bereiken?

  Overigens lees ik op WebWereld dat jullie willen doorgroeien naar de 100.000 vacatures. Ben je niet bang dat de betaling nu als een enorme rem zal gaan werken? De voorsprong die je hebt op de concurrentie is groot, maar nog wel in de orde van tientallen procenten. Waarom niet gewacht tot heb moment dat je er 50.000 of 60.000 in had zitten? Als de concurrentie nu ook in prijs zal dalen - wat wel te verwachten is nu er immers 2 serieuze concurrenten bij zijn gekomen - verdampt je USP. Als je tegen de tijd niet de onbetwiste nummer 1 bent zul je het nog moeilijk genoeg krijgen.

  geplaatst op
 • Tot op zekere hoogte gaat je analoge redenering wel op, al zou je eerder kunnen denken aan een verwijzing van de sigarenboer, die 1 boekenhoekje heeft, naar de Bruna, tegen commissie. Maar het ligt toch iets anders: veel sites willen graag -als service- vacatures bieden aan een doelgroep die geclusterd is rondom gemeenschappelijke interesses; de vacatureselectie dan ook graag gelijkaardig geclusterd. Die mogelijkheid bieden wij, met als aantrekkelijk extra dat wie ook een vacature te plaatsen heeft (omdat ie daar toch is, uit sympathie, etc.) dat ter plekke kan doen, met een commissie voor de partner. Voor de partner is het dus gratis content (te zijner beoordeling relevante content) die wellicht bezoekers langer vasthoudt, pageviews genereert, etc, met een financieel extraatje daarbij.

  V.w.b. je andere vraag, ben ik ietwat terughoudend in de beantwoording, gegeven het toch wat openbare karakter hier (toch, Erik?). Maar goed, inderdaad is onze voorsprong er 'nu nog maar een' van tientallen procenten. Maar of die makkelijk in te lopen is, betwijfel ik. Bovendien willen wij ook van de discussie af over of je ook grootste kunt zijn, als je gratis bent (lijkt mij wel, maar soit).

  Belangrijker echter, is dat wij de absolute overtuiging hebben, dat het betaald gaan, geen rem zal zijn op de groei; in tegendeel zelfs mogelijkheden schept. Belangrijk is voor ons dat wij dat, wat waarde heeft, ook van waarde laten worden. Het enkele feit dat er betaald moet worden, scheelt ons al veel tijd in screening van vacatures die door grapjassen 'voor de lol' geplaatst werden, of door allerlei netwerkmarketeers, dubieuze bedrijven, etc. Vergis je niet, dat zijn er heel wat.

  Voor een prijsverlaging zijn wij niet bang: in zowel ons persbericht (zie op onze site onder 'over MegaJobs) als in de berichtgeving naar klanten, hebben wij gemeld voor onze vacatures als hoogste prijs (= voor losse plaatsingen) niet meer te zullen berekenen dan 50% van de prijs voor de losse advertentie bij een der drie andere grote vacaturesites (de kleineren zijn gek genoeg juist vaak weer duurder), t.w. NVB, Monster en Totalj. Zakken zij, zakken wij met de helft daarvan;-).

  En dat we nog een paar andere argumenten achter de hand houden, moet je me maar vergeven;-). Der Feind hört mit;-)

  geplaatst op
 • Ik kan je vertellen Anders dat er zowel total als megajobs bij lange na niet als concurentie wordt gezien door de partijen die de markt van online recruitment domineren.

  Eric Bremer zal wel op zijn achterse poten gaan staan nu, maar de resultaten die werkgevers behalen op zowel total als megajobs zijn niet om over naar huis te schrijven.

  geplaatst op
 • Nee hoor, "Stan", dat mag je rustig zeggen. Twee mogelijkheden:

  - je kletst uit je nek, want je weet niet hoe TJ en MJ worden gezien door "de partijen die de markt van online recruitment domineren", of
  - je weet wel hoe MegaJobs gezien wordt, omdat jij zelf zit bij een der "partijen die de markt van online recruitment domineren".

  In het laatste geval voel ik me enkel gevleid, want zou het waar zijn wat je schrijft, dan nam jij/namen jullie echt niet de moeite om hier te reageren.

  En omdat hier doorgaans mensen komen die terdege weten hoe het werkt, denk ik dat van jou ook, daarin gesterkt door het feit dat jij ook al anoniem ageert. En dus dank ik jou/jullie hartelijk voor het gemaakte compliment. Bevestiging van wat ons al elders bleek.

  geplaatst op
 • Eric,

  Waar ik benieuwd naar ben is jou antwoord op de "schaartjes" vraag van Erik. Stopt megajobs ingaande vandaag met e zelf-indexerende crawler?

  geplaatst op
 • Beste Doron,

  Het siert je om in deze bijdrage jezelf met naam en toenaam, en herkomst (NVB) te presenteren. Welkom;-).
  Ik begrijp dat Erik graag antwoord wil en dat anderen, waaronder jij, ook een heleboel vragen hebben over onze strategie. Maar, geheel in lijn met wat ik al schreef, blijf ik terughoudend in mijn uitlatingen over onze plannen. Jullie bij VNU/NVB trouwens ook;-).

  geplaatst op
 • Speculeren dan maar; Als er een tarief vasthangt aan het communiceren van vacatures via MJ zal de zelf-indexerende crawler er wel mee moeten stoppen...

  En waarin vind je ons terughoudend ;-) ??

  geplaatst op
 • Doron, kom gerust eens langs voor een kop koffie. Onze espresso en cappucino worden alom geloofd. Praten we dan verder.

  geplaatst op
 • Haha, Groningen heeft een zeer bruisend nachtleven Eric...kom hier een keer een biertje doen zou ik zo zeggen ;-)

  geplaatst op
 • MJ de grootste? In www.askjim.nl staan er meer dan 45.000 vacatures.

  geplaatst op
 • Appels en peren, jessica.

  Askjim (http://www.askjim.nl/JF2.ASP?WCI=WebshopList) haalt misschien wel 45.000 vacatures, maar dan wel in NL, D, B; zo opgeteld komt MegaJobs daar weer fors boven. Want in de AskJim-cijfers zitten gigantische doublures, omdat daar vele vacaturesites bij elkaar opgeteld worden.

  Overigens is asjim helemaal geen vacaturesite, maar een (metabanen-)zoekmachine, die laat zoeken in vooral weer vacaturesites, die daar dan weer voor betalen om zo extra bereik te krijgen. Probeer maar eens een vacature op asjim te plaatsen -redelijk normaal voor een vacaturesite- ; dat kan niet.

  Maar zo is Google de grootste, hoor!

  geplaatst op
 • Op het moment worden alle vacatures van de grote uitzendbureau's als Start, Unique, Tempo team, Creyf's, Vedior, Randstad, Adecco, Brunel en noem maar op door de crawler op megajobs.nl geplaatst.

  Ik kan mij niet voorstellen Eric dat wanneer deze vacatures wegvallen Megajobsnog steeds het grootste aanbod heeft. En als je zoveel waarde hecht aan open kaart spelen, waarom geef je dan geen antwoord op de vragen over deze crawler?

  geplaatst op
 • Sommige mensen zijn echt hardleers; ik ga niet in extenso onze commerciële strategie uitleggen, zeker niet aan mensen die verkiezen zelf anoniem te blijven. Dat kun je hierboven al lezen.

  Voor de rest: uitzendvacatures vind je op MegaJobs, maar evenzeer bij collega Totalj, Nat. Vac.bank, enz., want crawls zijn niet de enige manier, ook niet voor ons. MJ, TJ, NVB e.a; kennen ook xml-koppelingen naar grote opdrachtgevers.

  Je argument deugt dus niet, bovendien zijn uitzendvacatures -naast andere- niet minderwaardig, voor velen zelfs zeer welkom. MegaJobs wil al haar bezoekers kunnen helpen.

  Discussie, zeker met anonymi, nu wat mij betreft definitief gesloten.

  geplaatst op
 • Je begrijpt mijn vraag verkeerd Eric. Bovengenoemde uitzend organisaties werken niet rechtstreeks met Megajobs maar worden door de crawler geindexerd. Bij alle door mij aangegeven uitzend bureaus staat namelijk een schaartje. Met andere vacaturesites doet men rechtreeks zaken.

  En met uitzendwerk is idd niets mis. Ik heb zelf ook een uitzendbaan totdat ik ergens een vast contract kan krijgen!  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.