Meer mobieltjes dan Nederlanders

1 juni 2005, 04:20

Eind maart waren er in Nederland meer mobieltjes dan inwoners. De mobiele operators telden toen 16,4 miljoen klanten (0,4 procent meer dan het aantal Nederlanders). Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoeksrapport van Telecompaper.

De groei van het klantenbestand neemt af. Het lijkt er vooral op dat de aanbieders steeds minder bereid zijn nieuwe prepaidklanten binnen te halen via goedkope pakketten. Volgens Telecompaper lijkt het er verder op dat de omzetgroei in de sector minder wordt. Mobiele telefonie was vorig jaar in Nederland goed voor 5,7 miljard euro aan inkomsten, 6 procent meer dan in 2003.

De grootste aanbieder is nog steeds KPN met 38,4 procent van het aantal klanten. Het percentage betekende een verder herstel, dat vooral ten koste ging van T-Mobile. KPN zag in het verleden het marktaandeel teruglopen tot een dieptepunt van 37,3 procent in juni 2004.

Via:

http://www.nu.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!