MBA in één Dag: de kracht van theater-educatie #spon

4 juli 2018, 11:00

Werkgevers zijn al enkele jaren verplicht hun werknemers bij te scholen. Diverse initiatieven varen wel op deze verplichting. Online cursusprogramma’s, webinars of één-op-één educatie. Maar er is ook een variant. Eentje waar juist de kracht van de massa, de kracht van live, van het gesproken woord en van het theater optimaal benut worden: MBA in één Dag van DenkProducties. Elk jaar komen duizenden professionals, ondernemers en managers naar de seminars van DenkProducties. Vol inzichten, inspiratie en actiepunten gaan ze weer naar kantoor. De filosofie: opleiden hoeft geen pijn te doen. Geen Powerpoint-bombardementen en geen duffe collegezalen. DenkProducties kiest altijd voor de perfecte setting en daar hoort de locatie zeker bij. Wij spraken organisator Hans Janssen in het Beatrix Theater van Jaarbeurs in Utrecht.

Daar waar de grootste artiesten op de planken stonden, de bekende musicals maandenlang voor uitverkochte zalen zorgden en waar vele premières plaatsvonden, daar zitten nu opeens honderden managers in de grote theaterzaal van het Beatrix Theater in Utrecht. Volle aandacht, stilte, in combinatie met de voelbare energie van educatie in een theater.

“Een dergelijk seminar in een theater zorgt voor extra impact, maar dan moet de eventtechniek perfect zijn, de vormgeving zeer professioneel en mag een spreker nooit vervallen in slides met te veel letters of cijfers”, legt Hans Janssen van DenkProducties, organisator van MBA in één Dag meteen bloot. “Met Ben Tiggelaar hebben we een spreker die vanaf moment één boeit. Ik denk dat er in Nederland ongeveer tien sprekers zijn die van 09.30 tot 17.00 honderden mensen kunnen boeien. Dat doet Ben vooral door steeds weer de theorie aan de praktijk te koppelen. Tussendoor krijgen de deelnemers tentamens van twee minuten en komen er persoonlijke acties uit voort. Staat hier iemand te stamelen, of zitten onze gasten in slechte stoelen, dan werkt de kracht van de massa direct tegen je.”

Twintig uur podcasts mee naar huis

Als gast in de theaterzaal van het Beatrix Theater verbazen we ons over de slim geregisseerde energie. Juist wanneer je denkt, nu ebt het iets weg, worden tien mensen uit de zaal naar voren gehaald en wordt een praktijkvoorbeeld op humoristische wijze uitgebeeld. Niet veel later is er een live verbinding met een MBA-goeroe in de VS. De opzet in vier blokken (Leiderschap, Organisatie, Strategie en Verandering) boeit, ook bij de gasten uit Thailand, die bovenin de zaal alles prima kunnen volgen dankzij een live vertaling op hun koptelefoons. Kortom: de kennisoverdracht verdwijnt niet in de massa, maar wordt juist versterkt door het gezamenlijk opnemen van alle tips, inspiratie en kennis.

Zit er dan helemaal geen nadeel aan deze vorm van theatrale educatie? “Interactie met een paar honderd mensen is moeilijk. Maar door steeds weer de theorie en praktijkvoorbeelden per blok op het individu te betrekken, worden eigen doelen gesteld die horen bij de persoonlijke situatie. Door ook te sparren met de overige deelnemers ontstaat een bijzondere en impactvolle dynamiek. Omdat we ons heel erg realiseren dat het niet bij die ene dag moet blijven, ronden we de dag af met een flashback met tips en opdrachten en krijgen onze gasten maar liefst twintig uur aan podcasts mee én een powerpoint van de learnings die gedeeld kunnen worden met je team”, sluit Hans Janssen af.

Het Beatrix Theater: zakelijk gezien

Wie denkt aan het Beatrix Theater, denkt aan bekende musical-kaskrakers als ‘The Bodyguard’ en ‘On your Feet’. Dat het theater daarnaast kan worden gehuurd als congreslocatie, is minder bekend. En dat is jammer: een warmer welkom dan in een theater kun je je als bezoeker niet wensen. Er is moeite gedaan om een bijzondere locatie te kiezen en dat voelen de gasten. Wie kiest voor het Beatrix Theater, kiest voor allure en de indrukwekkende capaciteit van de theaterzaal van 250 tot 1.500 personen die oneindig uit te breiden is met sessiezalen en een heuse beursvloer. Door de centrale ligging (pal naast Utrecht CS) is deze bijzondere locatie voor al je zakelijke relaties uitstekend bereikbaar.

www.jaarbeurs.nl/beatrixtheater

Jaarbeurs zet handel in beweging. Al 100 jaar. We inspireren, motiveren en activeren de handel door waardevolle live events te creëren. Van grootschalige publieks- en vakbeurzen en evenementen tot zakelijke bijeenkomsten en congressen.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!