Mathys van Abbe: “Kinder is de Tinder voor goede doelen”

Mathys van Abbe: “Kinder is de Tinder voor goede doelen”

Internetondernemer Mathys van Abbe gooit het over een andere boeg. Mathys zag in Lesbos met eigen ogen hoe belangrijk het was om kleine organisaties die iets goeds doen te steunen, maar vond de wereld van goede doelen onduidelijk en oneerlijk. Om die reden startte hij Kinder. Mathys: "Dit is de Tinder voor goede doelen."

Van Abbe is eigenaar van verschillende web- en IT-bedrijven, waaronder MobypictureMobyNow, Toading, Startpix en Týrsday. In 2009 werd hij uitgeroepen tot online mediaman van het jaar door Adwards en won hij de prestigieuze Red Herring 100, een prijs die jaarlijks wordt uitgedeeld door het zakenblad Red Herring aan jonge ondernemingen in de technologiesector. 

Mathys laat met zijn bedrijf Kinder een andere kant van zichzelf zien. Zijn motief? Doneren aan een goed doel weer transparant en betrouwbaar maken. Hoe doen ze dat? Kinder staat aan de kant van de donateurs. De app presenteert goede doelen, geselecteerd door experts, waar de deelnemers anoniem een donatie kunnen doen. Het basisidee is net zo simpel opgezet als de datingapp Tinder. Mathys: "Een deel van mijn frustratie komt voort uit alle problemetiek in de wereld. Waar moet ik in godsnaam beginnen? Want mensen willen echt wel iets doen, maar er zijn zovéél goede doelen. Dus hoe moet je kiezen?"

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.