Mathys van Abbe: “Kinder is de Tinder voor goede doelen”

24 januari 2017, 14:00

Internetondernemer Mathys van Abbe gooit het over een andere boeg. Mathys zag in Lesbos met eigen ogen hoe belangrijk het was om kleine organisaties die iets goeds doen te steunen, maar vond de wereld van goede doelen onduidelijk en oneerlijk. Om die reden startte hij Kinder. Mathys: “Dit is de Tinder voor goede doelen.”

Van Abbe is eigenaar van verschillende web- en IT-bedrijven, waaronder Mobypicture, MobyNow, Toading, Startpix en Týrsday. In 2009 werd hij uitgeroepen tot online mediaman van het jaar door Adwards en won hij de prestigieuze Red Herring 100, een prijs die jaarlijks wordt uitgedeeld door het zakenblad Red Herring aan jonge ondernemingen in de technologiesector.

Mathys laat met zijn bedrijf Kinder een andere kant van zichzelf zien. Zijn motief? Doneren aan een goed doel weer transparant en betrouwbaar maken. Hoe doen ze dat? Kinder staat aan de kant van de donateurs. De app presenteert goede doelen, geselecteerd door experts, waar de deelnemers anoniem een donatie kunnen doen. Het basisidee is net zo simpel opgezet als de datingapp Tinder. Mathys: “Een deel van mijn frustratie komt voort uit alle problemetiek in de wereld. Waar moet ik in godsnaam beginnen? Want mensen willen echt wel iets doen, maar er zijn zovéél goede doelen. Dus hoe moet je kiezen?”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!