Je bekijkt een artikel van

Masterclass: Businessplan op 1 A4

Meer bereiken door minder te doen. Dát is het geheim van een goed plan.

16 september 2022, 10:00 1951 x gelezen

Met de OGSM-methode uit de bestseller ‘Businessplan op 1 A4’ word je gedwongen te kiezen en te werken vanuit één centrale gedachte die verwoord is in de objective.

Waarom deze Masterclass?

Iedereen heeft plannen, zowel zakelijk als privé. Maar doordat veel plannen gewoonweg niet goed of concreet genoeg zijn en/of te weinig draagvlak hebben, realiseren we onze plannen vaker niet dan wel. Met deze masterclass leer je hoe je een (business)plan maakt dat wél werkt! Het is zelfs een plan op één A4 (ja, je leest het goed: één A4) dat leidt van visie naar actie. Het verbindt ambitieuze doelstellingen aan concrete activiteiten. De methodiek is wereldwijd bewezen effectief. Veel organisaties werken er al jarenlang mee, zoals NASA, Procter & Gamble en Coca-Cola. Aan de slag dus als je nog succesvoller wilt zijn!

Programma

Tijdens deze masterclass behandelen we de theorie én ga je zelf aan de slag. Je gaat je plan via strategieën uitwerken in concrete acties. Juist nu de wereld snéller verandert dan ooit, kan een scherp plan houvast bieden om razendsnel juiste keuzes te maken. Door het uitgekiende meetinstrument (OGSM) kan er (indien nodig) tussentijds worden bijgestuurd. Dus niet met oogkleppen op een plan uitvoeren, of lukraak alle kanten opschieten, maar gefocust doelen bereiken in een turbulente wereld.

De masterclass vindt plaats op 28 september, docent is Jasper Druif.

NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing, is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. We ondersteunen marketeers gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie. We geven middels examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Ons doel is om iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!