Marktplaats.nl boos wegens misleiding

Marktplaats.nl boos wegens misleiding

Moet eerlijk zeggen dat ik me al verbaasde over het bericht dat veilingsite Marktplaats gebruik zou maken van spyware Cydoor. Marktplaats.nl is nu ook boos op de website online-oplichting.nl wegens het verspreiden van onzorgvuldige berichtgeving. “Afgelopen vrijdag plaatste de website een bericht op haar site en verspreidde zij een persbericht waarin Marktplaats.nl volstrekt ten onrechte werd beschuldigd van het inzetten van spyware,” zo is te lezen in een verklaring van Marktplaats.nl (via: NU.nl).


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Inderdaad een opmerkelijke kwestie dit... Op online-oplichting.nl valt te lezen: "Door nietsvermoedend akkoord te klikken voor de licentie-overeenkomst, geven gebruikers toestemming om hun gedrag vast te laten leggen door derden, die daar geld mee willen verdienen". Een licentie-overeenkomst houdt volgens mij dat je een brok(je) software download, maar voor zover ik weet is daar geen sprake van bij Marktplaats.nl, ben dus heel benieuwd waar dat spyware dan te vinden zou moeten zijn... heeft iemand hier daar misschien ervaring mee?

  geplaatst op
 • Online-oplichting neemt het verhaal over spyware terug:

  http://www.online-oplichting.nl/index.php?aktie=view&news_id=48&PHPSESSID=66627b0d8ddac396389b610f719a4eb3

  geplaatst op
 • Dat was te verwachten... wel netjes van ze op zich, maar de volgende keer moeten ze het artikel misschien eerst maar even goed checken, want het heeft toch wat stof doen opwaaien.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.