• Mobile
    wordt gesponsord door

Smartphonebezit in Nederland groeit naar 58 procent

Er lijkt sprake van een afnemende groei

Smartphonebezit in Nederland groeit naar 58 procent

Meer dan de helft (58%) van de Nederlandse consumenten gebruikt een smartphone. Een jaar geleden was dit nog 42 procent. Dat blijkt uit het ‘Dutch Smartphone User 2012-Q2’ rapport (n=19.300) van Telecompaper dat elk kwartaal wordt gepubliceerd. Het besturingssysteem Android is ongeveer even hard gegroeid als de smartphone penetratie, deels gebaseerd op het succes van Samsung. Meer dan de helft van de Nederlandse smartphonegebruikers heeft nu Android als besturingssysteem.

Smartphonepenetratie in Nederland

 

Vodafone en T-Mobile favoriet

Vodafone en T-Mobile hebben het hoogste marktaandeel onder de smartphonegebruikers, met KPN en Hi op enige afstand. Hi, gevolgd door T-Mobile en Vodafone, heeft echter het hoogste aandeel van smartphonegebruikers op het totaal aantal gebruikers. De smartphone penetratie is het hoogst in de leeftijdscategorie tot 30 jaar en smartphone gebruikers zijn vaker hoogopgeleid dan gemiddeld.

Samsung verstevigt positie

Samsung is marktleider in zowel postpaid als prepaid. Apple en HTC zijn onder postpaid smartphone gebruikers groter dan in prepaid, bij Samsung en BlackBerry is dat andersom. 

Deze en meer cijfers kun je vinden in het Marketingfacts Stats Dashboard. Daar vind je de laatste cijfers & statistieken over online marketing, die continu worden bijgewerkt.

Afbeelding: Johan Larsson (cc)


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.