Mark Menting (Smart Robotics): “Wij hebben een uitzendbureau voor robots”

14 december 2015, 15:00

Smart Robotics is een ‘uitzendbureau voor robots’. Directeur Mark Menting ontwikkelt en detacheert modulaire robots die voor specifieke taken kunnen worden gebruikt. Daarmee speelt Smart Robotics in op de groter wordende behoefte aan flexibele robotica binnen verschillende industrieën en daarin zijn ze uniek. Een interview met directeur Mark Menting over zijn ‘zinnenprikkelende’ onderneming.

Smart Robotics ontwikkelt en detacheert modulaire robots die voor specifieke taken kunnen worden gebruikt. “Robots voor lopendebandwerk in de maakindustrie. Ze nemen menselijk werk over.” De klant van Menting bepaalt zelf welke mate van automatisering hij inkoopt.

Het bedrijf werkt met bestaande hardware. “De kunst zit in de software, daarmee willen we marktleider in Europa worden. Wij zijn voor zover ik weet uniek”, zegt Menting. “We dwingen mensen anders te kijken naar productieprocessen.”

Bang voor de robots

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over robots. Maar we zijn er ook nog een beetje bang voor. “Per saldo gaan robots geen werk kosten maar opbrengen”, zegt Menting. Maar we moeten daar wel voor blijven leren en werken: “In de zorg kunnen robots bijvoorbeeld werk doen waarvoor geen mensen beschikbaar zijn.”

Bekijk het interview op 7 Ditches TV.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!