• Mobile
  wordt gesponsord door

Maps vergeleken

Maps vergeleken
Nu alle belangrijke partijen een 'Maps' dienst hebben gelanceerd, leek het Techcrunch tijd voor een vergelijking van Ask Maps, Yahoo Maps beta, Google Maps, Windows Local Live en MapQuest. Yahoo! claimde vorige week al, dat haar kaarten beter waren dan die van de concurrentie. De test van Techcrunch bevestigt dit: Yahoo! Maps is de winnaar.

Yahoo! gebruikt voor haar dienst niet de AJAX-technologie, maar Flash. Volgens Yahoo! zorgt dit voor een gebruikersvriendelijkere interface dan met AJAX mogelijk is.

Overigens werd de leuke preview tool van Windows Live Local niet vermeld. Toch wordt naar mijn mening Google Maps het meest geïmplementeerd op sites. Meer is te lezen op Techcrunch.Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Ik gebruik zelf altijd google maps voor integratie in sites omdat google een uitgebreide help guide online heeft staan, en goed aanpasbaar is op plekken waar je dat wilt. Het AJAXigere is juist handig.

  Yahoo maps was mij te ingewikkeld, voornamelijk juist omdat het flash is, en daardoor weer flash action scripting moet worden gebruikt. Waar ik niet mee weet te werken.

  De mooiste map vind ik als gebruiker van ASK. Mooiere beelden, en stratengidsen van Nederland (wat google niet heeft).

  En wat helaas mist is map24.nl wat in alle fronten de beste is, maar in Java en daarom niet dit rijtje staat?!

  geplaatst op
 • Yvo, ook Yahoo maps is zoals elke Flex/Flash applicatie te integreren in een AJAX site en wel middels de Flash-JavaScript Bridge die Adobe gebouwd heeft. Ook is er een AJAX API (http://developer.yahoo.com/maps/). Dus niet nodig om altijd ActionScript te moeten gebruiken.

  ps: Wellicht interessant om te vermelden dat Yahoo Maps ontwikkeld is middels Adobe Macromedia Flex (http://www.macromedia.com/software/flex) en niet het reguliere Flash Professional 8.

  Groeten,
  Waldo Smeets
  Adobe Systems

  geplaatst op
 • Een ander voordeel van Yahoo! is dat je als ontwikkelaar zelf nog wat kan verdienen aan de mash ups en bij Google maps er (irrelevante) advertenties van Google in komen te staan zonder dat je daar zelf iets aan verdient.

  geplaatst op
 • MapQuest heeft erg mooie kaarten, alleen jammer dat de API nog niet compleet is. GoogleMaps is via de map-api erg makkelijk in site te integreren en er zijn leuke dingen mee te doen; http://www.fleurieus.nl/plottr.php

  geplaatst op
 • Map24 is anders ook erg goed...vraag me af in hoeverre satelietbeelden wenselijk zijn, maar is wel een mooie feature die map24 nog niet heeft. Ondanks dat werkt map24 (op http://www.ilocal.nl) erg goed...laden applet kan soms wat langer duren dan bv google maps, maar daarna gaat het als een speer.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.