MailMedia en MarketingData introduceren Communicatienieuws

12 februari 2003, 21:28

MailMedia, uitgever van magazines per e-mail en MarketingData, uitgeverij van zakelijke informatie, beginnen per vandaag het nieuwe wekelijkse e-mail-magazine Communicatienieuws.

Dit gratis magazine bevat een overzicht van het belangrijkste marketing-, reclame- en PR-nieuws uit verschillende bronnen en columns van specialisten zoals Wim Andr?a (partner PPGH-JWT en voormalig interim-hoofdredacteur van Nieuws Tribune). Daarnaast bevat het links

van alle overige berichten die tegen betaling aangeboden op te vragen zijn. Dat gaat via een zogenaamd micropayment-systeem. Met een oplage van 9.000 is Communicatienieuws bij zijn eerste nummer al ??n van de grootste e-mail-magazine op dit vakgebied in Nederland.

MailMedia is verantwoordelijk voor techniek, sales en marketing. MarketingData verzorgt de content. Het inkomstenmodel leunt op twee pijlers: advertenties in de nieuwsbrieven en de verkoop van losse artikelen via micropayments. Naast het overzicht van artikelen uit alle relevante bronnen zijn er ook vaste columnisten naast Wim Andr?a zoals Titus Eikelboom (Directeur van Stroom), Corien Niezing (PR Director van McCann-Erickson, Koen Verhagen (Creatief Directeur van .Bone) en Janneke Niessen (schrijfster en Partner van DQ&A).

Johan van Mil, directeur van MailMedia: “Met onze zakelijke uitgave Sapenda en in de adverteerdersmarkt merken wij dat er duidelijk behoefte was aan een nieuwsbrief over marketing, reclame en PR. Daarnaast merk ik als marketeer zelf ook dat je geen tijd hebt om alle bladen en media te lezen, maar dat je wel het marketing- en communicatienieuws moet volgen. Vandaar deze stap om de communicatie- professional een gratis wekelijks overzicht te bieden van al het relevante nieuws.”

Bert Ponsen, directeur van MarketingData: “Wij voorzien een groot deel van het communicatievak al dagelijks op uiteenlopende wijze van informatie, vari?rend van e-mail-alertservices, databanktoegang en intranetoplossingen. Communicatienieuws biedt ons de mogelijkheid onze content op een nieuw platform aan te bieden. Daarbij is het voor het eerst dat wij gebruik maken van micropayment-technologie. En volgens mij is dat te toekomst van elektronisch zakendoen. Per af te nemen bericht wordt een bedrag van ? 4,95 berekend. Ter introductie is de prijs ? 2,45.”

Bron:

http://www.persberichten.com

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!