Mailbox overstroomt tijdens vakantie

Mailbox overstroomt tijdens vakantie

Na twee weken vakantie hebben professionele gebruikers bij terugkomst meer dan 100 nieuwe mails in hun inbox en voicemails op hun antwoordapparaat. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van Oracle uitgevoerd werd onder 4.500 professionele e-mail gebruikers in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

E-mail blijkt dusdanig veel gebruikt te worden als communicatiemiddel, dat mailboxen ook tijdens de vakantie bedolven worden onder nieuwe berichten. Het kost gemiddeld bijna een hele dag om door de nieuwe berichten heen te ploeteren en weer productief te kunnen zijn.

Een vijfde van de respondenten treft na twee weken verlof meer dan 100 nieuwe e-mail- en voicemailberichten aan. 7% van de respondenten zegt zelfs meer dan 300 berichten door te moeten worstelen. Amerikaanse mailboxen worden erger getergd dan Europese; maar liefst 45% van de mailboxen in de VS bevat meer dan 100 berichten, tegen 19% van de Europese.

Op de vraag hoe lang het duurt om al die berichten door te nemen en zonodig te beantwoorden geeft 42% van de respondenten aan meer dan een halve dag nodig te hebben. Maar liefst 30% van de respondenten is daar zelfs ??n tot twee hele dagen mee bezig. Zoals te verwachten vanwege hun overvolle mailboxen, blijken Amerikaanse vakantiegangers daar duidelijk langer over te doen; er zijn tweemaal zoveel Amerikanen dan Europeanen die bij terugkomst meer dan een hele dag besteden aan het opschonen van hun mailbox.

“In een korte tijd is de hoeveelheid berichten die mensen te verwerken krijgen enorm toegenomen en daarmee de afhankelijkheid van dit communicatiemiddel voor bedrijven”, aldus Hans Bos, Oracle Nederland. “Het is dan ook essentieel voor organisaties om te kijken naar hoe al die berichten met belangrijke en minder bedrijfskritische informatie opgeslagen en ook weer teruggevonden moeten worden, om een ware overstroming van mailboxen en voicemailboxen in de toekomst te voorkomen.”

Bron:
http://www.persberichten.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Hmmm, volgens mij ben ik een super professional. Ik heb al meer dan 100 emails in m'n mailbox als ik een dag weg ben geweest!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.