Schiphol en Rotterdam in top-tien consumentenbonden

Schiphol en Rotterdam in top-tien consumentenbonden

Zowel Schiphol Airport als Rotterdam Airport bevinden zich in de top-tien van meest gewaardeerde luchthavens ter wereld. Rotterdam (nummer 8 in de ranglijst) wordt zelfs iets beter gewaardeerd dan Schiphol (nummer 10). Dat blijkt uit onderzoek van zes Europese consumentenorganisaties, waaronder de Consumentenbond.

Nu ik dit schrijf, is er op de website van de consumentenbond nog niets over dit onderzoek te vinden, maar de Spaanse evenknie OCU (Organización de Consumidores y Usuarios) heeft al een persbericht gepubliceerd en heeft een pdf-bestand van het onderzoek voor iedereen toegankelijk online staan. In het Spaans, dat wel.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLM, Martinair en Transavia bevinden zich in de middenmoot, boven British Airways, Aer Lingus en Alitalia maar ruim onder de top-drie die gevormd wordt door Emirates, Singapore Airlines, Malaysia Airlines, Sri Lankan Airlines en Qantas. De servicegerichtheid van luchtvaartmaatschappijen uit het Verre Oosten is geen fabeltje, want ook Thai Airways en China Airlines scoren hoog.

Gevraagd naar de sterke punten bij de verschillende maatschappijen, roemen de ondervraagde klanten bij KLM de punctualiteit en bij Martinair de goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Via FEM Businessblog

Zie hier het OCU-rapport (pdf)


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • Nou, dit is dan toch een keer goed nieuws voor de nederlandse luchtvaartmaatschapijen. Want over het algemeen heeft met name KLM bij de zakelijke reiziger een slechte naam opgebouwd. Maar misschien komt het ook wel door onze eigen Nederlandse kritische kijk op dingen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.