Los Angeles Times lanceert Wiki

19 juni 2005, 17:33

Carl meldde al eerder over het gedurfde experiment van LATimes.com om haar lezers de gepubliceerde artikelen te laten corrigeren. Sinds vandaag (?) staat de Los Angeles Times Wikitorial Page open voor het publiek. Daarmee is het (voor zover bekend) de eerste grote nieuwssite met een Wiki.

De eerste Wikitorial geeft lezers de mogelijkheid te reageren op het artikel “War and Consequences” dat eerder in de printeditie is verschenen. Alhoewel werd gevreesd dat het niet zou aanslaan bij het publiek, zijn er inmiddels een groot aantal wijzigingen op het artikel geregisteerd. Gezien sommige nicknames die zijn gebruikt door lezers, verwacht ik dat op korte termijn de Wiki alleen geupdate kan worden door geregistreerde gebruikers.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Henk Wijnholds

  Helaas, hij is alweer offline. Hopelijk binnenkort weer online voor geregistreerde gebruikers, vond het wel een goed idee.


  19 juni 2005 om 19:17
  media

  Gezien de gebruikte nicknames en de teksten die deze idioten plaatsen verbaasd het met niets. Wel jammer dat het experiment slechts een dag heeft mogen duren. Zoals gezegd verwacht ik wel dat ze terugkomen maar dan met een Wiki dat alleen is te wijzigen door geregistreerde gebruikers.


  19 juni 2005 om 19:23
  media

  Absoluut mee eens Sipke. Zo zou bijvoorbeeld de Volkskrant inmiddels 400,000 geregistreerde lezers hebben. Lijkt me een aardige basis voor een levendige Wiki!

  En wat te denken van het door de lezers aangepaste artikelen in de zaterdag- of extra zondagkrant?


  19 juni 2005 om 19:50
  Fred Zelders

  Beetje dom van LA Times niet meteen met registratie te beginnen want als je ERGENS Wiki-vandalisme kan verwachten is het wel als je de gelegenheid hebt om kritiek te geven.


  20 juni 2005 om 04:40
  Sipke

  Ook de reactie mogelijkheden via nu.nl in samenwerking met stand.nl waren binnen de kortste keren verdwenen. Toch had ik het idee dat hier heel wat relevante (ietwat naar rechts neigende) meningen naar voren werden gebracht. Overigens hebben kranten nogal wat redacteuren (en stagiaires) die heel goed een en ander zouden kunnen monitoren. Ik denk dat een wiki die gelijk een melding stuurt van het toegevoegde naar een bepaald mail adres makkelijk is te programmeren.


  20 juni 2005 om 05:11
  Fred Zelders

  @ab: Net als bij webwereld.nl


  20 juni 2005 om 14:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!