LookSmart met Seti-achtig zoeken

LookSmart met Seti-achtig zoeken

Zoekmachinemaker Looksmart zet distributed computing in, in een poging om de snelste zoekmachine te worden met indexering van pagina’s. Looksmart vraagt computeraars mee te helpen door software te installeren van het onlangs overgenomen Grub.

Looksmart vraagt computeraars software te installeren waarmee Looksmart vanaf de computer van de thuisgebruiker webpagina’s indexeert voor de zoekmachine. De gecombineerde rekenkracht (of: zoekkracht) is groter dan Looksmart alleen op zou kunnen brengen. Eind vorige week hadden 130 vrijwilligers zich aangemeld.

De gezamenlijke zoekresultaten worden gebruikt om meer en actuelere zoekresultaten te kunnen tonen op zoekmachines Wisenut en Looksmart. De meeste zoekmachines werken hun zoekindex een keer per maand bij. Looksmart denkt dit terug te kunnen brengen naar een keer per dag.

In april denkt Looksmart de gezamenlijke paginaspeurdienst officieel te zullen beginnen, schrijft ZDnet.

Op dit moment houdt het bedrijf testen met de software van het in januari overgenomen Grub. Looksmart betaalde 1,3 miljoen dollar voor Grub. Het bedrijf levert technologie voor distributed computing-taken. Grub beschrijft het Looksmart-project op zijn site. Grubs zoektechnologie werkt nog niet naar behoren, zo erkent het bedrijf.

Looksmart is niet het enige bedrijf dat distributed computing in stelling brengt. Gebruikers van Googles Toolbar hadden de optie deel te nemen aan een wetenschappelijk onderzoek, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). Google-gebruikers deelden hierbij hun processorkracht met wetenschappers van de Stanford universiteit, dus niet voor Google zelf.

Bron:
http://www.planet.nl/


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.