Loeki de Leeuw verdwijnt van televisie

9 januari 2004, 19:36

Loeki de Leeuw verdwijnt van televisie Ondanks de actie Red Loeki verdwijnt Loeki de Leeuw eind dit jaar uit de reclameblokken op Nederland 1, 2 en 3. De Stichting Ether Reclame (STER) heeft dat vrijdag meegedeeld. Op 2 januari werd Loeki 32 jaar.

De kosten van de productie en de uitzending zijn de reden om te stoppen met de filmpjes van 4 seconden. Bovendien vindt de STER dat Loeki zijn werk om reclame een sympathieker gezicht te geven beter kan doen via de Gouden Loeki, de publieksprijs voor de beste televisiereclame.

De Gouden Loeki is een jaarlijks terugkerende onderscheiding. Iedereen kan meedoen aan de verkiezing van het leukste reclamefilmpje van het jaar.

Loeki is geboren in de poppenfilmstudio van Joop Geesink. Hij figureerde sinds 1972 in de reclameblokken op televisie. Jarenlang opende en sloot de leeuw elk blok op de publieke netten. Eind jaren negentig was Loeki alleen nog te zien in filmjes van 4 seconden tussen de boodschappen door. Nu is hij alleen nog in de reclameblokken op Z@ppelin (Nederland 3) aan het werk.

Loeki de Leeuw kreeg ter gelegenheid van zijn 30e verjaardag, twee jaar geleden, een website. Hierop blijft hij na 31 december te zien.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  john

  weer iets sentimenteels wat verdwijnt.Zo blijft er niks meer uit mijn jeugd over.


  10 januari 2004 om 00:12
  anoniem

  Ik vind het belachelijk dattie verdwijnt, Loekie was altijd een welkomen afwisseling in de soms wat vervelende reclameblokken, het was altijd humoristisch en daardoor vergat je alle ellende in de breedste zin des woords en hij was altijd geweldig leuk voor kinderen, zeker ook voor hen moet hij blijven.

  Loekie is een begrip, denk eerst maar eens heel goed na voor je dergelijke dingen doet.

  WAT MOET STOPPEN IS ALLE ELLENDE IN DE WERELD EN NIET DE LOEKIE SPOTJES!!!!!!!!!


  10 januari 2004 om 21:36
  jan

  wat jammer dat loekie verdwint het beste op de tv waarom geen praatprogammas en soaps

  hij was de beste op ned 1 2 3 de rest praat ik alniet meer over

  droevig droevig


  11 januari 2004 om 10:32
  riet

  Jammer dat loeki moet verdwijnen van t.v nog eventjes dan vedwijnen er nog meer favorieten dingen van t.v. laat loeki toch lekker blijven wat is twee ton er wordt al genoeg geld voor andere dingen verkwist daar moeten zij maar eerst naar kijken.


  12 januari 2004 om 12:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!