Live beelden vanuit Turijn

Live beelden vanuit Turijn

Voor het eerst in de geschiedenis van de NOS zijn de Olympische Winterspelen live te volgen via het internet. De bezoeker kan via www.nosstudiosport.nl de mogelijkheid om uit 6 verschillende live streams te kiezen. Op alle streams zijn wedstrijden te volgen, waarbij een van de streams de uitzendingen van Studio Sport weergeeft. Terwijl op Nederland 2 nog gepraat wordt zie je op internet al de start van de 2e serie op de 5 kilometer.


Geplaatst in

DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Alleen nu werkt het niet meer...

  " Streams tijdelijk niet overal beschikbaar"
  Wegens de strenge regels van het Internationaal Olympisch Comité inzake internetverspreiding van beeldmateriaal van de Olympische Spelen zijn sommige streams en sites tijdelijk niet beschikbaar via de gebruikelijke links.

  geplaatst op
 • Alleen in Europa... Bummer.

  geplaatst op
 • Vergeet ook de livebeelden van het HHH niet. Lees verder op http://www.wowter.nl/blog/2006/02/de-olympische-spelen-on-line.html

  geplaatst op
 • Haper de haper de haper. Lekkere streams. Oma NOS bakt er weer niks van.

  geplaatst op
 • het zijn hartstikke goeie streams en handig niet zo zeuren en het is zeker geen oma nos

  geplaatst op
 • Soms werken de streams wel en soms niet (natuurlijk op de krtieke momenten). In elk geval niet te fancy doen, en alleen IE gebruiken.

  geplaatst op
 • Kom er vandaag vervolgens ook achter dat het op de universiteit niet te zien is, maar thuis (KPN als provider) zonder probleem.

  geplaatst op
 • Darch, begrijp net uit het interview met Bernadette Slotboom (NOS ONline) dat het inderdaad alleen is te beluisteren in Nederland (ivm rechten).

  geplaatst op
 • Nog wat extra cijfers via NU.nl:

  Onverwacht grote aantrekkingskracht van rechtstreekse beelden van de Olympische Winterspelen op de internetpagina van de NOS jagen de omroep op kosten. Het vooraf vastgestelde budget voor het project (35.000 euro) blijkt veel te mager, verklaarde directeur G. Dielessen woensdag.

  Op piekmomenten kijken 15.000 mensen naar de zes kanalen met rechtstreekse sportwedstrijden. Maandag ging het computersysteem door het grote aantal bezoekers plat. Noodgedwongen verruimde de NOS de bandbreedte en werd de beeldkwaliteit beperkt.

  In de eerste week van de Spelen in Turijn werden 1,5 miljoen live streams opgevraagd door 450.000 mensen, becijferde de NOS. Opmerkelijk is dat 70 procent van de bezoekers kiest voor het digitale kanaal met dezelfde uitzending als op Nederland 2. Waarschijnlijk zijn dat mensen die in de middag op kantoor afstemmen op de schaatswedstrijden.

  geplaatst op
 • @Marco, het verhaal is nog niet helemaal compleet. Wat is de tweede oplossing, de Staatsomroep gaat Ether reclame op het Web verkopen!
  Ik val om van verbazing over de gekozen oplossing, lees maar op http://www.wowter.nl/blog/2006/02/livebeelden-van-de-winterspelen-op-het.html

  geplaatst op
 • WoW!ter (leuke naam trouwens), omroep.nl is langer aan het kijken naar de mogelijkheden van adverteren op het net. Dit heeft volgens mij dus niet specifiek te maken met de bandbreedteproblemen die ze nu hebben ivm livestreams van de Olympische Spelen.

  geplaatst op
 • Maar sterblokken in live streams is wel een hele ver van het web show.

  geplaatst op
 • Beste WoW!ter en Marco, ik moest inderdaad ook even lachen toen ik las dat men nu sterzendtijd wil verkopen tussen de livestreams. Op de site rondom de livestreams staat bijvoorbeeld geen enkele webvertising.

  Dat het de NOS verbaast dat de streams zo goed bekeken worden zegt wel iets over de ervaringen die de NOS heeft op dit gebied. Het ligt toch voor de hand dat werkend Nederland via de streams op de hoogte blijft van de verrichtingen van onze sporters en ja....dat kost bandbreedte. PS een budget van 35.000 Euro voor het hele project lijkt mij overigens niet veel.

  geplaatst op
 • Helaas zijn de live streams alleen in NL te zien. In andere landen krijg je de melding dat het alleen in bij de EBU aangesloten landen zou moeten kunnen. Echter in de meeste landen die wel degelijk bij de EBU zijn aangesloten werkt het niet. NOS hanteerd een veel strikter toegangsbeleid om het aantal afnemers te beperken en hanteert de juridische argumenten als excuus om de aandacht af te leiden. Jammer.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.