Leveranciers misleiden pati?nten op het internet

Leveranciers misleiden pati?nten op het internet

Verkopers van rolstoelen en andere medische hulpmiddelen doen zich op internetfora voor als consumenten. Ze prijzen hun eigen producten aan op de websites van pati?ntenorganisaties. De fraudeurs opereren onder meer in de fora van de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) en het Reumafonds aldus De Telegraaf (via: Zibb.nl).

Toeval of niet, eerder deze week was dit soort praktijken een van de discussiepunten tijdens de eerste zorglogmeeting (georganiseerd door Medicalfacts). Als we in de reclamebranche een keer onzin schrijven dan zal daar niemand aan doodgaan, maar hoe zit dat op medische weblogs en fora? En wie is daarvoor verantwoordelijk?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Via Medicalfacts nu ook het originele persbericht van VSN gevonden.

  geplaatst op
 • Het onderwerp waar het omgaat is zeer waarschijnlijk tempur matras.

  geplaatst op
 • Voor geneesmiddelen gelden strenge reclamewetten. Hulpmiddelen zijn echter geen geneesmiddelen. Zolang ze niet pretenderen dat ze ziektes kunnen voorkomen of genezen, kunnen ze volgens mij heel ver gaan.
  Maar er is ook een groot grijs gebied. Denk aan Tamiflu. Er wordt door sommige sites gesuggereerd dat het i.v.m. de vogelgriep goed is in huis te hebben terwijl het middel helemaal niet werkt als je het niet op het juiste moment slikt en bovendien juist resistentie in de hand kan werken bij veelvuldig gebruik.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.