Lease a sheep concept van de grond

Lease a sheep concept van de grond
,

Via de website van Lease a Sheep bestaat sinds kort de mogelijkheid te adverteren op kudden schapen die uitgerust worden met gesponsorde kleedjes. Deze nieuwe manier van adverteren, sheepvertising, is een ludieke manier om je product onder de aandacht te brengen. Hotels.nl is de eerste partij in Nederland die dit “promotieteam” inzet. Naar mijns inziens een goed iniatief, waarbij de opbrengst van de sponsoring ten goede aan een daklozenproject in Amsterdam en bovendien krijgen de participerende boeren een vergoeding per schaap.

Ik ben benieuwd wie volgt…


DelenEr zijn 14 reacties op dit artikel

 • Echt een leuk idee! Zijn waarschijnlijk schapen zonder wol die het kleedje krijgen. Anders krijgen ze het echt heel warm! Zou ook een heel goed idee zijn voor koeien. Maar dan wel een luchtdoorlatend en ademend kleed om oververhitting te voorkomen.

  geplaatst op
 • Het persbericht daarover verscheen 31 maart. Zie http://www.perssupport.nl/Home/Persberichten/Actueel?itemId=77573 En wat staat er in dat persbericht? [...]Met ingang van morgen. Dat was 1 april. Is het concept echt begonnen of is het toch vooral een goede grap?

  geplaatst op
 • Het lijkt me geen grap, mede omdat het artikel nog (steeds) op de site van Hotels.nl staat. Zie hier:
  http://www.hotels.nl/nl/pers/newsitem.php?id=18

  geplaatst op
 • lezen is echt een kunst: boven dat hotels.nl artikel staat 31 maart. en de campagne start zogenaamd de volgende dag.

  slaap rustig verder yuri.

  geplaatst op
 • Het is inderdaad geen grap!

  Lease a sheep is een concrete invulling van originele marketing. Alleen jammer dat schapen uit het platteland verdwijnen. Dit geldt overigens ook voor koeien.

  geplaatst op
 • Zie ook het bericht op de website van Twinkle

  geplaatst op
 • Het is echt geen grap! Reed afgelopen woensdag van Amsterdam naar Purmerend en heb ze daadwerkelijk zien staan in de bocht bij de A7. Ben toen even afgeslagen en gestopt om ze te bekijken, echt geniaal gewoon. Zag er fantastisch uit. En super dat die boeren nu ook eens gesteund worden, de overheid doet het in ieder geval niet!!

  geplaatst op
 • @Michel
  De overheid steunt boeren echt wel. Je wilt niet weten hoeveel subsidie te krijgen.
  En ik wou dat ik een windmolen in mijn tuin kon plaatsen om zo wat bij te verdienen.

  geplaatst op
 • Meer links over deze campagne:

  http://www.travelinside.nl/index.php/2006/04/05/hotelsnl-adverteert-op-dieren/
  http://www.corporatefocus.nl/ (lees ook de reactie op het stukkie van deze azijnpisser)

  Persoonlijk vind ik het briljant. Iedereen wil wel langs de snelweg adverteren, en op deze manier kom je onder de belachelijke regelgeving daarover uit, en doe je ook nog iets voor daklozen.

  geplaatst op
 • http://www.dvhn.nl/article462384.ece

  sorry ;)

  geplaatst op
 • Helaas, Burgemeester Kuiper van de gemeente Skarsterlân verbiedt de reclame van Hotels.nl die twaalf schapen in een weiland langs de snelweg bij Joure dragen. De schapen zijn uitgerust met kleden met daarop de reclame, waar de eigenaar van het weiland en de dieren geld voor krijgt. ‘De eigenaar van de grond krijgt het verzoek de reclame binnen een week te beëindigen anders volgt een dwangsom’, aldus Kuiper dinsdag. De reclame wordt gemaakt door het Groninger boekingsbedrijf Hotels.nl. De bedrijfsnaam staat op blauwe doeken met daaronder de tekst Uut Grunn (Uit Groningen). ‘Mijn complimenten voor de mensen die dit verzonnen hebben’, zegt Kuiper. ‘Het is heel creatief en wij zijn er absoluut niet chagrijnig over, maar ons beleid is al jaren dat we geen reclame langs de snelwegen willen. Straks komt het ook op koeien en paarden’, licht de burgemeester toe (ANP).

  Via: Adformatie

  geplaatst op
 • Hotels.nl op de NY Times front page. Hotels.nl (Uut Grunn)

  geplaatst op
 • Briljant, die gasten lachen zich helemaal suf en hebben ondanks de opgelegde boete nog nooit zo'n succesvolle campagne gehad.

  geplaatst op
 • Lijkt me een goed plan, mits je de hesjes maar kunt lezen.

  Chantal.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.