Labs industrie via internet

30 mei 2003, 08:29

Onder meer staalbedrijf Corus en chemieconcern DSM hopen te kunnen profiteren van een ontwikkeling van het Telematica Instituut op via breedband internet laboratoria op afstand te laten samenwerken.

In een bericht van het Telematica Instituut kondigen partijen de geboorte aan van het project Collaboratory.nl: virtuele laboratoriuminfrastructuur om bedrijven op afstand, via

breedband internet, gebruik te laten maken van kostbare apparatuur en specifieke deskundigheid van derden.

Met dit project is een investering gemoeid van ? 600.000. De helft wordt gefinancierd door de bedrijven, de andere helft door het Telematica Instituut.

Behalve Corus en DSM doet ook FEI Electron Optics mee aan het project. Ze treden ook toe tot het telematica consortium. Dat is belangrijk ewant daarmee krijgt de club een belangrijke verbreding onder gebruikers van technologie.

Het delen van appratuur en kennis leidt tot verlaging van kosten en daarmee tot mogelijkheden om sneller de jongste, kostbare apparatuur aan te schaffen.

Ook het delen van kennis kan beter worden over breedband internet, wat goed is voor de bedrijven maar ook onderzoekers kan stimuleren om aan nieuwe toepassingen te werken.

Bron:

http://www.telin.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!