Laat Google principes vallen?

Laat Google principes vallen?

New York Times:

Users of Google’s search engine will soon see something they are not used to on the notoriously spare site: advertising with logos and graphics. And the advertisers will not be limited to America Online, whose talks with Google prompted the change in policy, according to two executives close to the companies’ negotiations.

Ben benieuwd of Google binnenkort de sobere en eenvoudige layout (waar ze voor een deel hun populariteit aan hebben te danken) laten vallen voor (nog meer) reclame-inkomsten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • Zolang het geen storende banners (flitsend) zijn en ze gerelateerd zijn aan de zoekopdrachten, dan vind ik het zelf niet zó'n probleem.

  geplaatst op
 • Over storen gesproken... Wouter, ik vroeg me even af hoe je erin geslaagd bent om 1,6 miljoen paginas in de google cache te krijgen. Ik hoorde dat je met jouwpagina de grootste "adsense" displayer bent van Nederland. Dus dat betekent dat google de werkwijze van de site goed vind, ook al is 99% rommel en automatisch gegenereerd.

  http://www.google.nl/search?q=site:jouwpagina.nl&hl=nl&lr=lang_nl

  geplaatst op
 • Jemig, hoezo Google vervuiling...

  geplaatst op
 • Oei oei Wouter... Zie ik nou opeens dat je een enorme linkfarm hebt? Zijn de sites bestelinks punt nl en favorietje punt nl (en nog een lijst met 240 domeinnamen die allemaal op naam staan van Wouter Twisk en allemaal doorlinken naar jouwpagina.nl) ook allemaal van jou, en allemaal een paar honderd duizend pagina's in de cache? Goh...

  http://www.google.nl/search?q=site:favorietje.nl&hl=nl&lr=lang_nl

  http://whois-www.sidn.nl/ace.php/c,727,43,,,,Is_de_naam_nog_vrij_.html?ACE_Id=3e47cfedb0b032f6b836255b4dce8d92&uitgebreid=CHECKED&domein=favorietje.nl&zoek;.x=21&zoek;.y=11

  Google, slaap lekker door.

  geplaatst op
 • Ik denk dat het de concurrentie alleen maar zal sterken. Betwijfel of de geldzucht door de gebruikers als positief ervaren wordt.

  Overigens heeft Google geen enkele moeite met 'spam' als het om Adsense gaat. In het ergste geval blokkeren ze een site maar zelden een account zelf, tenzij het om klikfraude gaat. Ook daar zal het geld wel een belangrijke rol in spelen...

  geplaatst op
 • Laat eens een enkele pagina zien uit de cache die volgens jullie vervuiling is? De domeinen bestelinks.nl e.d. bieden gebruikers slechts de mogelijkheden om domein te kiezen. Geen duplicate content dus.

  geplaatst op
 • (en nog een lijst met 240 domeinnamen die allemaal op naam staan van Wouter Twisk en allemaal doorlinken naar jouwpagina.nl

  Kom eens met feiten dan? Ik heb welgeteld 6 domeinen aan het systeem gekoppeld + joupagina.nl voor de analfabeten onder ons.

  geplaatst op
 • >> Ik hoorde dat je met jouwpagina de grootste "adsense" displayer bent van Nederland.
  Voor mij is dat nieuw.

  Beheerders maken pagina's op jouwpagina en in totaal zijn er nu zo'n 30.000. Dat is ongeveer 6 keer zoveel als pagina.nl ( 162.000 pagina's in google) en startkabel.nl (800.000 pagina's in google).

  Andere startpagina portalen als eigenstart.nl ( 245.000) startbewijs.nl (500.000) en goedbegin.nl ( 2.560.000) doen ook aardig mee. Blijkbaar heeft dit met de indexatie van google te maken, dat er heel hoge aantallen bij linkportalen komt. Dit terwijl er echt niet zoveel pagina's zijn.

  Geloof mij maar dat ik stomweg geen 1,8 mln pagina's heb en dat ik niet weet waar google die pagina's vandaan haalt.

  Het aantal pagina's zegt ook niets over de mate van vervuiling. Als google voor elke tekstlink ( bij uit.php-systemen) een pagina zou tellen, dan zou deze alsnog nooit in de resultaten verschijnen.

  Maar goed, misschien ga ik wel iets te serieus op je reacties in.

  geplaatst op
 • @wouter
  Ik snap ook niet waar gijs op loopt te bitchen.
  Misschien omdat hij zelf niet zo succesvol is ;)

  @topic
  Volgens mij gaat het om icoontjes van ongeveer 32 x 32 pixels.
  Ik heb bij rapidshare.de met een duitse adsense versie al eens gezien. Echter verschillende adverteerders hadden wel dezelfde icoontjes (vergrootglasicoontje, fileicoontje). Misschien dat er straks custom icoontjes toegevoegd kunnen worden door adverteerders maar dat lijkt mij niet echt relaxed.

  geplaatst op
 • Ik dacht dat dit alleen voor de ads op AOL zou gelden..

  geplaatst op
 • Wouter, het valt dan inderdaad allemaal wel mee, als ik zie dat goedbegin 2,5 miljoen haalt. Dus iets te snel geoordeeld. Ik kreeg even het idee dat jouwpagina een soort sitepage was. Wel raar dat google miljoenen pagina's in de cache heeft. Hoe kan dat?

  geplaatst op
 • Gijs, inderdaad wel een erg kort door de bocht conclusie. Ook van Marketingfacts zouden er inmiddels 100.000 pagina's in de index staan. Ik kan je vertellen dat Marketingfacts niet eens zoveel pagina's heeft. Zitten blijkbaar veel dubbeltellingen tussen.

  geplaatst op
 • Ik loop al even mee op het internet, maar deze zoekresultaten zijn ook wel wat vreemd:
  http://www.google.nl/search?sourceid=mozclient&ie=utf-8&oe=utf-8&q="tinus+guichelaar"
  Houdt Google zo kunstmatig haar index hoog ofzo?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.