• Mobile
    wordt gesponsord door

Kwart telemarketeers dreigt baan te verliezen

Kwart telemarketeers dreigt baan te verliezen
, Reddion
@alexstil

Een verschil van interpretatie kan ervoor zorgen dat 50.000 mensen in de ‘telemarketing’ hun baan verliezen. Dat stelt de Werkgevers-vereniging Callcenters (WGCC). In de nieuwe telecomwet, die momenteel ter goedkeuring bij de Eerste Kamer ligt, kan namelijk de passage over telemarketing op twee manieren worden uitgelegd.

De tekst in het huidige wetsvoorstel is overgenomen van een amendement van PvdA’er Van Dam. Daarin staat dat de ‘telemarketeers’, verkopers die telefonisch producten aan de man proberen te brengen, verplicht zijn mensen ?de mogelijkheid aan te bieden’ om niet meer gebeld te worden. De WGCC heeft die passage overgenomen in de Code Telemarketing en daarbij vermeld dat consumenten dat tegen de telemarketeer moeten zeggen. Maar de strekking van het amendement is volgens Van Dam dat telemarketeers z?lf tegen consumenten moeten zeggen dat ze zich direct kunnen afmelden. ?Als dat zo is, verliest volgens onze inschatting een kwart van het totale personeel in deze branche zijn baan’, aldus een woordvoerder van de WCGG. Volgens hem zeggen mensen dan te snel dat ze nooit meer gebeld willen worden.

Van Dam zet zijn vraagtekens bij het aantal mensen dat hun baan zou verliezen. ?Als inderdaad zoveel banen verloren gaan, zegt dat genoeg over de branche. Mensen willen dan gewoon echt niet gebeld worden door telemarketeers .

Ik vind dit een erg interessante discussie, waarbij we in Nederland toewerken naar het feit dat e-mail berichten echt opt-in moet zijn en iedereen op elk moment zich moet kunnen afmelden , (in elke mail staat ook die mogelijkheid) mogen telemarketeers gewoon nog mensen ongevraagd bellen. Vraag me af wat men irritanter vind een ongevraagde e-mail die je gewoon kan delten zonder te lezen of weer zo’n telemarketeer aan de telefoon.

Bron: Adformatie


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Al maak ik soms gebruik van ze, van mij mogen ze alle telemarketing per direct stoppen. Wordt helemaal gek van ze. Zelfs na afmelden (zie ook: Site faciliteert afmelden voor marktonderzoek) blijven ze je op de meest gekke tijdstippen bellen. Vooral als je net aan tafel zit voor het eten of de kleine net naar bed aan het brengen bent...

    geplaatst op
  • Simpele oplossing (als je in de bui bent).
    Hou ze zo lang mogelijk in gesprek. Zorg dat ze geinteresseerd zijn. Rek nog even door te zeggen dat je je vrouw moet consulteren. Laat ze 1 minuut wachten en pak de hoorn weer op door te zeggen dat je toch niet geinteresseerd bent.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.