• Mobile
  wordt gesponsord door

KPN ook in doelgroepinfo

KPN ook in doelgroepinfo

De KPN start in december met de commerci?le pilot voor IPTV welke wordt vervolgt met een uitrol op grotere schaal in het eerste kwartaal van 2006. Vanmorgen (woensdag) sprak Ludolf Rasterhoff van KPN-TV tijdens het Broadcast Jaarcongres TV en Internet in ‘t Spant te Bussum over de plannen van onze nationale telecomtrots.

Met minimaal 50 verschillende TV kanalen achter de afstandbediening van decoder biedt de KPN naar eigen zeggen voldoende keuze om de concurrentie aan te gaan met de kabelmarkt. Daarnaast worden ook allerlei opnamemogelijkheden geboden en is ook de digitale videotheek aanwezig in het portfolio van KPN-TV.

Rasterhoff kon vanmorgen al iets meer zeggen over de IPTV dienst van de KPN.  Men is in finaal gesprek met veel zenders, omroepen maar ook tv producenten over het aanbieden van programma?s op aanvraag of de doorgifte van verscheidene themakanalen. KPN verwacht dat met IPTV ?het nieuwe tv kijken? gaat aanvangen. Het begrip ?live tv? kijken zal belangrijk verdwijnen ten faveure van ?convenience consumption?. Kijkersprofielen stellen PPG?s (personal program guides) in staat een groot tv aanbod te organiseren en te regisseren.

De PVR zal ook de inhoud en de boodschap(pen) op termijn gaan veranderen. Want een ander belangrijk punt wat de Rasterhoff aanroerde is de wens om het kijkgedrag van abonnees ten behoeve van adverteerders nauwkeurig in kaart te kunnen brengen. Naar verluidt zou VNU daarbij betrokken zijn. Mede hierdoor zou een effici?ntere wijze van adverteren mogelijk zijn en wordt de behoefte van de kijker ook beter in kaart gebracht.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • weer wordt het nieuwe tv kijken uitgevonden.

  geplaatst op
 • Iets wat me al enige tijd tegenhoudt aan de digitale en waarschijnlijk ook iptv te gaan; wanneer gaan de standaard BBC1 en 2 in het pakket?

  geplaatst op
 • Ja, dat vraag ik mij nou ook al een tijd af. Gek genoeg toch een drempel, ondanks dat ik niet eens zo heel vaak BBC kijk.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.