KLM stapt binnen enkele jaren over op e-ticket

KLM stapt binnen enkele jaren over op e-ticket

Luchtvaartmaatschappij zal binnen enkele jaren overstappen op het elektronische ticket. Alle papieren tickets zullen dan verdwijnen.

“Het is evident dat in de toekomst boeken en inchecken papierloos zal worden”, zegt woordvoerder Youssef Eddini. “Dat zal eerder binnen enkele jaren zijn dan op langere termijn.”

In aanloop naar de overschakeling op het e-ticket schroeft KLM de prijs van het papieren ticket op met 10 tot 20 euro, om de klant te stimuleren over te stappen op het digitale ticket. Het e-ticket kan thuis via internet worden besteld en het vluchtbewijs kan de klant thuis uitprinten. De automatisering zal KLM een forse kostenbesparing opleveren. Wereldwijd wordt 26% van de boekingen al geheel elektronisch afgehandeld. In Nederland is dat zelfs 40%.

Bron:
Algemeen Dagblad


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ontbrekende Miles claimen met je vluchtbewijs E-tickt ?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.