Kinderen vinden boeken nog steeds leuk, maar het beeldscherm lokt

Kinderen vinden boeken nog steeds leuk, maar het beeldscherm lokt
, Reddion
@alexstil

Ondanks televisie, internet en computerspelletjes is een boek voor kinderen nog steeds een belangrijke bron van inspiratie en onderricht. De jeugd heeft nog steeds een positieve houding ten aanzien van lezen. Dat blijkt uit de Nestle Family Monitor, een rapport van onderzoeksbureau Mori dat attitudes van kinderen in Groot Brittannie onderzocht.

49% van de respondenten vindt lezen ontspannend, 42% vindt dat ze er wat van opsteekt, 33% vindt het leuk, 27% leest alleen voor school. Aan de andere kant: 26% vindt lezen gewoon saai, 8% vindt het moeilijk, 6% ziet er het nut niet van in. Toch heeft het boek het moeilijk tegenover de moderne technologie: 70% is het eens met de stelling dat ze liever een dvd of video kijken dan een boek lezen, slechts 10% is het daar niet mee eens. 55% zit liever te internetten dan een boek te lezen, 43% denkt dat internet en computers binnen 20 jaar het boek volledig vervangen zullen hebben, 29% denkt van niet.

Bron: Marketing Week nr. 7


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.