Kinderartsen per e-mail te consulteren

10 oktober 2003, 07:11

Na de huisarts kan nu ook de kinderarts per e-mail om een consult worden gevraagd. Sinds kort kunnen ouders rechtstreeks hun vragen kwijt aan de kinderartsen P. Swiatkowski en H. den Ouden via de website kinderartsonline.nl.

De artsen van het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse kwamen op het idee door het e-mailcontact dat ze al langer hadden met een deel van hun diabetespati?nten. Op hun website waarschuwen ze dat hun website niet is bedoeld voor acuut zieke kinderen. Ze doen het naast hun gewone werk en kunnen alleen beloven dat ze proberen binnen 24 uur een antwoord te sturen. Uiterlijk na twee dagen mogen ouders wel antwoord verwachten.

Als ze een recept uitschrijven, dan wordt dat de huisarts gestuurd. Ook is het mogelijk dat de kinderartsen de pati?nt willen zien, omdat ze dat nodig achten voor de medische beoordeling van de pati?nt. In dat geval volgt een uitnodiging voor een gesprek. De prijs van een consult per e-mail hangt af van de vraag, maar kost minimaal 15 euro.

Eerder bestond er al de mogelijkheid om de Emaildokter via internet te raadplegen. De Rhoonse dokter R. Mol biedt al een tijdje e-mailconsulten, medische informatie, maar ook telefonische consulten en recepten aan. Daarnaast houdt hij ook gewone spreekuren in persona. Zijn tarieven vari?ren van 12 euro tot 87,50 euro voor een jaarabonnement.

Bron:

http://www.telegraaf.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!