Kind heeft meer zakgeld, pc en mobiel

Kind heeft meer zakgeld, pc en mobiel

Kinderen hebben meer zakgeld en beschikken over allerlei apparaten, zoals een eigen pc en mobieltje. Dit blijkt uit de ?Kinderen en Geld Enqu?te? die het NIBUD uitvoerde in samenwerking met het Jeugd Journaal.

Op 8-jarige leeftijd heeft een kwart van de kinderen een pc op zijn eigen kamer staan en bij 13-jarigen is dat zelfs 48 procent. En ruim 70 procent van de 13-jarigen heeft een gsm. Jonge kinderen gaan over het algemeen goed met geld om. Wel maakt een op de vier kinderen ruzie om geld met de ouders. Verreweg de meeste kinderen krijgen zakgeld: van de 8-jarigen 84 procent en van de 13-jarigen zo?n 95 procent. De meeste kinderen krijgen het zakgeld eens per week. De bedragen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Het lijkt erop dat de kinderen geprofiteerd hebben van de gestegen inkomens van de ouders. Ook prijsstijgingen zullen invloed gehad hebben.

Bij de uitgaven zie je een groot verschil tussen jongens en meisjes. Jongens geven vaker geld uit aan computerspelletjes en speelgoed. Meisjes kopen vaker boeken, tijdschriften en cadeautjes. Aan cd?s en lekkers geven ze even vaak geld uit.

Het Jeugdjournaal presenteerde de resultaten gisteravond in haar uitzending.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.