Kind heeft meer zakgeld, pc en mobiel

16 april 2003, 04:05

Kinderen hebben meer zakgeld en beschikken over allerlei apparaten, zoals een eigen pc en mobieltje. Dit blijkt uit de ?Kinderen en Geld Enqu?te? die het NIBUD uitvoerde in samenwerking met het Jeugd Journaal.

Op 8-jarige leeftijd heeft een kwart van de kinderen een pc op zijn eigen kamer staan en bij 13-jarigen is dat zelfs 48 procent. En ruim 70 procent van de 13-jarigen heeft een gsm. Jonge kinderen gaan over het algemeen goed met geld om. Wel maakt een op de vier kinderen ruzie om geld met de ouders. Verreweg de meeste kinderen krijgen zakgeld: van de 8-jarigen 84 procent en van de 13-jarigen zo?n 95 procent. De meeste kinderen krijgen het zakgeld eens per week. De bedragen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Het lijkt erop dat de kinderen geprofiteerd hebben van de gestegen inkomens van de ouders. Ook prijsstijgingen zullen invloed gehad hebben.

Bij de uitgaven zie je een groot verschil tussen jongens en meisjes. Jongens geven vaker geld uit aan computerspelletjes en speelgoed. Meisjes kopen vaker boeken, tijdschriften en cadeautjes. Aan cd?s en lekkers geven ze even vaak geld uit.

Het Jeugdjournaal presenteerde de resultaten gisteravond in haar uitzending.

Bron:

http://www.adformatie.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!