Kerstcommercialseizoen 2022 in UK afgetrapt

Zoals elk jaar trapt warenhuis John Lewis het kerstcommercialseizoen af met een prachtige heerlijke tearjerker.

11 november 2022, 12:27 1545 x gelezen

En het Britse luxe kledingmerk Barbour komt met Beertje Paddington, altijd goed! Wij moeten helaas wachten tot Sint het land heeft verlaten, maar MarketingTribune houdt alle kerstcommercials voor je bij en we hebben er al vier.

1.John Lewis

Warenhuis John Lewis slaat de spijker op de kop met een aandoenlijke man die op wat latere leeftijd het skateboarden onder de knie probeert te krijgen. Met veel vallen en opstaan. De ware reden wordt duidelijk met Kerst: hij en zijn vrouw nemen een pleegkind in huis dat gek is op skaten. Koude rillingen.

2.Barbour

Het luxe kledingmerk Barbour komt met Beertje Paddington. Paddington heeft sowieso een ‘topjaar’, ook al was het door een voor veel Britten verdrietige aanleiding: het overleden van hun dierbare Koningin. Niet alleen schattig, maar ook met een duurzaamheidsclaim. Kijk zelf maar.

3.Waitrose

Supermarkt Waitrose wint het wat mij betreft op tearjerk-gebied. De barre reis van een roodborstje die natuurlijk net op tijd voor Kerst weer thuis is bij het meisje dat al met een kersttractatie op hem of haar wacht. Fantastisch gedaan!

4.Morrisons

Supermarkt Morrisons heeft dit jaar weer Farmer in plaats van Father Christmas in de hoofdrol. Ondenkbaar dat een van de Nederlandse supermarkten hiermee gaat komen dit jaar.

Sinds 2009 werk ik voor MarketingTribune als redacteur, eindredacteur en beeldredacteur voor blad, site en events.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!