Kan de blogosfeer de toekomst voorspellen?

6 juni 2005, 20:13

Hitwise Trend Analyse voor American Idol 2005

Enkele weken geleden publiceerde Hitwise, een Amerikaans bedrijf dat dagelijks het surfgedrag van 25 miljoen internetgebruikers op 500.000 websites volgt, een persbericht (via: netlash) waarin het op basis van het zoekgedrag van de Amerikanen een voorspelling deed over de winnaar van de American Idol. Hitwise voorspelde een overwinning voor Carrie Underwood en kreeg uiteindelijk gelijk.

Maar hoe zit het eigenlijk met de trendanalysetools als BlogPulse en IceRocket? Welke winnaar voorspelden zij?

In tegenstelling tot Hitwise voorspelden beide tools een overwinning voor Bo Dice, die uiteindelijk tweede werd voor Vonzell Solomon. Nu wil het feit dat er veel gezocht (of geschreven) wordt over een kandidaat niet altijd zeggen dat deze kandidaat ook favoriet is. Roddels en andere zaken kunnen dit immers sterk beinvloeden. Toch lijken tools als BlogPulse en IceRocket in toenemende mate een goede graadmeter voor wat er leeft in de Amerikaanse samenleving. Nu nog het onderscheid kunnen maken in sentimenten en de Amerikaanse onderzoekbureaus kunnen wel inpakken.

IceRocket Trend Analyse voor American Idol 2005

BlogPulse Trend Analyse voor American Idol 2005

Zie ook:

5 gratis tools voor het monitoren van de blogosfeer

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!