Kamerfracties willen reclamevrij net

Kamerfracties willen reclamevrij net

Woordvoerders van SP, GroenLinks, D66, ChristenUnie, SGP en Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF), hebben woensdag bij een debat in de Eerste Kamer gepleit voor een geheel reclamevrije tv-zender, zoals bijvoorbeeld ook in Vlaanderen het geval is.

SP-senator Ronald van Raak: Door de concurrentie met de commerci?len heeft zich bij de Publieke Omroep een mentaliteitsverandering voorgedaan. Doordat ook hier steeds meer aandacht is voor kijkcijfers, reclame en sponsoring dreigt het verschil tussen de publieke en de commerci?le omroepen steeds verder te vervagen. Bij de behandeling van komende mediawetten zal ik opnieuw vragen om de commercialisering van de Publieke Omroep een halt toe te roepen. Hopelijk zijn dan ook PvdA, CDA en VVD bereid om zich uit te spreken.

Bron:
http://medialog.blogspot.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • heel goed.
    ziek word ik van al die reclame op tv.

    geplaatst op
  • Absolute onzin en een contradictie. Zulks kan alleen als de andere netten juist liberaler mogen opereren. De Overheid brengt immers haar financieel aandeel terug in de Publieke Omroep die per uitzend uur nog steeds 2,5 keer duurder opereert dan de commerciele omroep. Dat maakt de noodzaak om te saneren nog groter. Als deze zaakjes op orde zijn mogen de SPtjes en omroepbaasjes weer wat roepen. Overigens is de insteek van de Minister een versoepeling van de Mediawet en een verbeterde setting van de publieke netten. Het BBC model eigenlijk.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.