Joris Beckers (supermarkt Picnic): “Wij bakken geen brood dat niet besteld is”

Joris Beckers (supermarkt Picnic): “Wij bakken geen brood dat niet besteld is”

Gaat Picnic voor online boodschappen doen wat Zalando voor mode deed? De nieuwe online supermarkt Picnic was eindeloos op zoek naar het juiste model. Uiteindelijk werd dat een nieuw model: de moderne melkboer die drie keer per week bij je langskomt wanneer het jou uitkomt. 

Joris Beckers is een van oprichters van de nieuwe online supermarkt Picnic. Naar eigen zeggen de “Zalando onder de supermarkten." Boodschappen worden besteld via een app en gratis thuisbezorgd met elektrische busjes. Picnic belooft daarbij lagere prijzen dan de concurrent. 

Online boodschappen doen is nog lang niet zo populair als bijvoorbeeld het kopen van kleren of elektronica. Hebben mensen wel behoefte aan een online supermarkt? Beckers nam veel tijd om daar achter te komen: "We zijn tot een aantal kerninzichten gekomen."

Zo willen consumenten niet meer betalen dan in een gewone winkel en willen ze ook niet wachten op hun spullen. Boodschappen doen moet een online verhaal worden, met efficiënte bezorging offline. Uiteindelijk werd, naar eigen zeggen, een nieuw bezorgmodel ontwikkeld: "We fungeren als de melkboer. We komen drie keer per week langs en jij kiest wanneer je afneemt."

Beckers garandeert lage kosten voor zijn bedrijf, omdat hij werkt volgens een 'bestelketen': "We bestellen alle orders in een keer en bakken geen brood dat niet besteld is."

Bekijk het interview op 7ditches.tv.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.