Johan Derksen in reclame voor het Astmafonds

4 januari 2005, 12:39

Tatjana Simic, Frank de Grave en Johan Derksen zijn vanaf maandag te zien in nieuwe tv-commercials voor het Astmafonds. De reclamespots zijn speciaal ontwikkeld in het kader van een voorlichtingscampagne. Dat heeft het Astmafonds maandag bekendgemaakt.

De drie Bekende Nederlanders hebben belangeloos aan hun reclamefilmpje meegewerkt. ?We hebben drie verschillende BN?ers genomen, waarvan wij dachten dat zij hun doelgroep zouden aanspreken”, licht communicatiemager Coen Berends van het Astmafonds de keuze toe. Zo moet Johan Derksen ?de rokers? aanspreken, spreekt Frank de Grave vooral ?de beleidsmakers? aan en wordt Tatjana ingezet voor ?het algemene publiek?.

In de spot wordt de BN?er op straat aangesproken met de vraag of hij of zij weet wat COPD is. ?De mensen zouden het eigenlijk moeten weten. Maar de Bekende Nederlanders weten het ook nog niet”, zegt Berends. COPD is een chronische aandoening aan de luchtwegen en de longen. De commercials worden uitgezonden op RTL4, RTL5 en Yorin.

Bron:

http://satplaza.com/wordpress/archives/2005/01/03/kettingroker-derksen-in-nieuwe-astma-tv-spot/

http://frontpage.fok.nl/nieuws/49910

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!