Japan land van innovatie

Japan land van innovatie

Rare jongens, die Japanners. Ze bedenken de gekste dingen: nylonkousen uit een spuitbus, smeerkaas met aardbei- of sinaaasappelsmaak, frisdrankblikjes in de vorm van een flesje. Maar raar of niet: nergens ter wereld worden zulke innovatieve producten gemaakt als in het land van de rijzende zon.

Wie nog steeds denkt dat Japanners alleen maar goed zijn in kopi?ren moet zich schamen. Japan is een land van uitvinders; het loopt wereldwijd voorop als het gaat om productinnovaties en creatieve verpakkingen. Een paar voorbeelden: Red Bull en Yakult zijn van Japanse oorsprong, net als de tongborstel (waarmee je past ?cht een frisse adem krijgt), make-up voor baby?s, scheermesjes met stripfiguren op de verpakking, blikjes frisdrank die eruit zien als flesjes, en nog zo wat nuttige (en nutteloze) artikelen. Allemaal afgestemd op de wensen van de, zeer kritische, Japanse consument. Die eist bijvoorbeeld kaarsrechte komkommers, en krijgt die dus ook. En ?functionele? voeding: producten waarmee je het IQ van je kind verhoogt, schoonheidverhogende vitaminedrankjes en pleisters met een ?extraatje?. Een beetje op zichzelf gericht zijn ze wel, de Japanners, want er wordt uitsluitend geproduceerd voor de eigen markt en niet voor de rest van de wereld. Dat wij af en toe toch iets meekrijgen van al die innovaties hebben we dan weer te danken aan de handelsgeest van de Amerikanen, die ervoor zorgen dat de panties uit de spuitbus en de aardbeiensmeerkaas ook onze kant op komen.

Bron: Trends


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.